25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 28 de novembre de 2011

El programa 'Quedem?' visita els principals monuments de Tortosa

El dissabte 26 de novembre va tindre lloc una sortida del programa "Quedem?", d'Òmnium Cultural, als principals monuments de Tortosa. Hi van participar seixanta persones.

El programa 'Quedem?' visita els principals monuments de Tortosa

Els participants escolten les explicacions de la guia a la catedral de Tortosa.

La sortida va anar adreçada a l’alumnat i al voluntariat del CNLTE i als socis d’Òmnium Cultural. L’acte va tindre una durada de tres hores.

Des de la plaça del Paiolet, lloc de trobada amb el guia, es va agafar el carrer dels Canvis en direcció a la catedral de Santa Maria, d’estil gòtic i façana barroca. Abans es va fer una parada per contemplar la façana de la casa de la Diputació General, el Palau dels Oliver de Boteller i el Palau Episcopal.

L’entrada a la catedral es va fer per la porta de Palau i es va visitar tot el conjunt per gaudir de la seva gran bellesa i el seu gran esplendor. La nau central, el retaule de la Verge de l’Estrella i la capella de la Cinta són els seus elements més destacats, juntament amb l’exposició permanent que hi ha instal·lada al seu interior.

Després es va visitar el complex de gran interès artístic dels Reials Col·legis, el conjunt d’edificis renaixentistes més gran de Catalunya. També es va fer un tomb pels voltants de la catedral i es va passar per la plaça de la Cinta, la porta de l’Olivera i el portal del Romeu.


CNL de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes