25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 14 de novembre de 2011

Els premis Voluntariat per la llengua Marketplace reconeixen la tasca col.laboradora i participativa de la societat civil en el foment de l'ús del català

Divendres passat es van lliurar aquests premis en el marc de la fira Marketplace

Els dies 9, 10 i 11 de novembre es va celebrar a Barcelona el II Congrés Europeu del Voluntariat. Durant el Congrés, la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van fer difusió del programa Voluntariat per la llengua (VxL) en diversos espais del Congrés.

Els premis Voluntariat per la llengua Marketplace reconeixen la tasca col.laboradora i participativa de la societat civil en el foment de l'ús del català

Un moment del lliurament de premis

El dia 10 de novembre la coordinadora del programa VxL al CPNL, la senyora Viqui Sanz, i la senyora Noemí Ubach, cap de l'Àrea d'Àctivitats del CPNL, van presentar el programa VxL a l'Àgora d'experiències del Congrés, un espai de presentació de diversos projectes de voluntariat, que es va fer al World Trade Center de Barcelona.

El divendres 11 es va celebrar el Marketplace, que era la darrera activitat del II Congrés Europeu del Voluntariat, que va reunir una seixantena d’expositors a la sala Marqués de Comillas del Museu Marítim de Barcelona. A l’espai firal hi havia estands d’administracions, empreses, així com de projectes col·laboratius entre el sector privat i les entitats de voluntariat. El CPNL i la DGPL hi van ser presents en un estand on es va fer difusió del programa VxL a les entitats, empreses i a la resta de visitants de la fira Marketplace. L'experiència va ser molt profitosa ja que es van establir molts contactes que ben segur ajudaran a difondre el programa i a establir nous vincles.

Com a cloenda de la fira es va fer el lliurament del Premi Voluntariat per la Llengua, una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a objectiu reconèixer la participació i la implicació de les persones, entitats i establiments comercials en el programa. Els premis els va lliurar el senyor Jordi Cabré, director general de Promoció i Cooperació Cultural del Departament de Cultura per delegació de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Yvonne Griley.

En la categoria establiment col·laborador, es va premiar la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet per la seva adhesió al programa VxL des de l'any 2003, per facilitar que les persones que hi participen puguin practicar el català, per l’organització d’actes de difusió, per oferir el seu establiment com a punt de trobada de les parelles lingüístiques i també per la bona valoració que n’han fet els participants al programa.

El Club Muntanyenc Mollet es va endur el premi en la categoria entitat col·laboradora, perquè durant 7 anys ha ofert les seves activitats a les parelles lingüístiques, n’ha organitzat d’específiques per als participants al programa, ha aportat voluntaris i alguns aprenents s’han inscrit a l’entitat aconseguint així un dels altres objectius del programa que és la cohesió social.

En la categoria de voluntari, el senyor Josep Monreal i Camins es va endur el premi per la seva participació en el programa des de l’any 2004, per haver tingut més de 24 parelles lingüístiques, per la seva participació en totes les activitats que organitza el CNL de Sabadell, per haver proposat i dut a terme concursos fotogràfics, conducció de tertúlies i per la seva col·laboració incondicional amb el CNL.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir la cloenda del lliurament de premis i va declarar que “una societat valdrà la pena, si la solidaritat hi és present. I totes les entitats que avui sou presents aquí en sou un exemple”.

El II Congrés Europeu s'ha emmarcat en l'Any Europeu del Voluntariat, organitzat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.
 

Més informació:
http://www.gencat.cat/llengua/voluntariat
http://congreseuropeuvoluntariat.gencat.cat/
http://marketplace.voluntaris.cat
 

Àlbum fotos CPNL

Entevistes COMRàdio
http://comradioblocs.com/totsxtots/?powerpress_pinw=6298-podcast
Programa sencer (3 hores)


Àlbum de fotos del CNL L'Heura


Àlbum fotos del Servei Local de Català de Mollet del VallèsNota de premsa del CNL del Vallès Oriental


Nota de premsa del CNL de Sabadell
 
Nota de premsa del CNL L'Heura
 


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes