25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 10 de novembre de 2011

El Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística lliuren els premis Voluntariat per la Llengua

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) lliuraran aquest divendres els premis Voluntariat per la Llengua.

El guardó, que té com a objectiu reconèixer la participació i la implicació de persones, entitats i establiments en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), serà lliurat pel director general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré. Aquest programa compta amb un actiu de més de 55.000 parelles lingüístiques des de l’inici l’any 2003.

El lliurament dels premis Voluntariat per la Llengua es durà a terme aquest divendres, 11 de novembre, a les 14 hores, a la sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona. L’activitat s’emmarca dins el II Congrés Europeu del Voluntariat, organitzat des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, conjuntament amb la Federació Catalana del Voluntariat Social i amb la col·laboració de l’Obra Social de "la Caixa", la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Comissió Europea i el Parlament Europeu.

Els premis Voluntariat per la Llengua es lliuren en tres categories:

Voluntari o voluntària
A la persona que hagi destacat per la seva implicació en el programa VxL, per la seva participació en l’organització d’activitats del CPNL i per la seva disponibilitat.

Entitats i associacions
A l’entitat o associació que hagi tingut una gran implicació en el programa VxL, que hagi obert les seves activitats a les persones que hi participen o que hagi organitzat activitats específiques per a les persones que hi participen.

Establiments col·laboradors
A l’establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua, per la seva contribució a facilitar que les persones que hi participen puguin practicar el català, per l’organització d’accions de difusió innovadores i per oferir avantatges amb el carnet de VxL.


Altres activitats del Voluntariat per la llengua

En el marc del II Congrés Europeu del Voluntariat, des del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística s’han organitzat altres activitats per difondre el programa Voluntariat per la llengua. Avui dijous, 10 de novembre, es dóna a conèixer el programa a l'Àgora d'experiències. Aquest espai de presentació de projectes de voluntariat se celebra a l’edifici Port Vell del World Trade Center.

Divendres 11, el CPNL serà present al Marketplace (que se celebra al Museu Marítim de Barcelona), on, a més del lliurament de premis, es presentarà la publicació Tens temps? Què fem?, que inclou un conte de Joaquim Carbó, un còmic de Montse Batalla i Xevi Domínguez i propostes didàctiques per facilitar temes de conversa entre els participants del Voluntariat per la llengua.


Departament de Cultura
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes