L’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre” al CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

CNL de les Terres de l'Ebre

Difusió

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" es podrà visitar a Reus del 2 al 30 de novembre.

L'exposició està produïda i cedida pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l’Ebre

El dia 2 de novembre, a les 19 h, s’obre al públic l’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre” al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, situat al c. de l’Àliga de Reus, 1, al Mas Vilanova.

La mostra, produïda i cedida pel CNL Terres de l’Ebre, és un recull de trenta mots habituals en la parla dels ebrencs i les ebrenques, encara que molts són comuns també en la parla del Baix Camp, i té com a objectiu donar a conèixer i potenciar l’ús del lèxic característic d’aquesta varietat geogràfica de la llengua catalana.

Entre les paraules que s’hi comenten n’hi ha de tan habituals entre els reusencs com bajoca, fesol, joguet, moixó, xalar, etc., lèxic que el dialecte tarragoní comparteix amb el català occidental. Per això, en la presentació de l’exposició, que serà el mateix 2 de novembre a les 19 h, hi participaran un alumne del CNL originari de les Terres de l’Ebre i un altre de Reus, que destacaran les coincidències entre aquests dos parlars.

L’exposició estarà oberta al públic fins al dia 30 de novembre i es pot visitar els matins de dilluns a divendres de 9 a 14 h i les tardes de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h.
 

Vols compartir aquesta notícia?