25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 25 d'octubre de 2011

Preestrena de 'Les aventures de Tintín. El secret de l'Unicorn' en català

El conseller Mascarell assistirà a l’acte de presentació de la pel·lícula, que divendres s’estrena en català a 24 sales del territori

Preestrena de 'Les aventures de Tintín. El secret de l'Unicorn' en català

El proper dijous, 27 d’octubre, tindrà lloc la preestrena en català de la pel·lícula Les aventures de Tintín. El secret de l’Unicorn. A l’acte, que tindrà lloc a les 20.30 hores al cinema Cinesa Diagonal, hi assistirà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Les aventures de Tintín. El secret de l’Unicorn
està dirigida per Steven Spielberg i narra les aventures de Tintín després de comprar la maqueta d'un vaixell, l'Unicorn, que desperta l’interès inusual d’uns individus per adquirir-lo. El film s'estrena doblat en català aquest divendres, 28 d’octubre, amb 24 còpies, 13 de 35 mil·límetres i 11 de digitals 3D. 

Les còpies de 35 mil·límetres es podran veure a Badalona (Megacine Badalona), Barcelona (Lauren Gràcia), Lleida (Lauren Lleida), Manresa (Atlàntida), Olot (Multicinemes Olot), Palamós (Kyton), Sabadell (Cinema Imperial), Sant Boi de Llobregat (Cinemes Can Castellet), Terrassa (Cinema Parc Vallès i Cinemes Segle XXI), Vic (Multicinemes Sucre), Vilafranca del Penedès (Kubrick), i Vilanova i la Geltrú (Cinema Bosc).

Les còpies digitals en 3D es projectaran a Alpicat (JCA Cinemes Alpicat), Andorra (Cinemes Illa Carlemany), Barberà del Vallès (Multicinemes Baricentro); Barcelona (Palau Balañá i Cinesa Heron City), Cornellà de Llobregat (Full HD), Girona (Ocine Girona i Cinemes Albèniz), La Seu d’Urgell (Cinemes Guiu), Palamós (Arinco), i Tarragona (Ocine Les Gavarres).

Podeu trobar la fitxa tècnica de la pel·lícula a les pàgines de l’agenda de cinema: http://www.gencat.cat/llengua/cinema   

El tràiler en alta resolució el teniu a l’àrea de descàrrega http://www.gencat.cat/llengua/descarrega/descarrega


Polítiques de suport al català al cinema

Aquesta estrena forma part de l’acord a què van arribar a finals del mes de setembre el Departament de Cultura, el Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, i la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE per incrementar la presència del català a les pantalles de cinema. L’acord, amb el qual es fa un pas en el desplegament de la Llei del cinema, comporta que els catalans vegin incrementada notablement l’oferta de cinema produït per les grans productores americanes doblades al català. Concretament, l’any 2012 aproximadament 1,5 milions de ciutadans podran veure cinema en llengua catalana.

En els darrers temps del Departament de Cultura ha adoptat diverses mesures per tal d’impulsar la presència del català al cinema i de donar centralitat al cinema fet a Catalunya, tant a nivell europeu com internacional.

En aquest sentit, el Departament de Cultura, a través de l’ICIC, ha arribat recentment a un acord per tal que la trobada internacional dels exhibidors i distribuïdors europeus de cine, CineEurope, se celebri a Barcelona en les tres properes edicions, els anys 2012, 2013 i 2014. L’acord, subscrit amb l’Ajuntament de Barcelona, el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, l’empresa Prometeus Global Media (organitzadors de la fira) i la Unió Internacional de Cinemes, Barcelona se situarà com un dels referents de la indústria del cinema


Departament de Cultura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes