25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 d'octubre de 2011

El Centre de Normalització Lingüística d'Osona rep un dels VIII Premis Francesc Candel

L’acte de lliurament tindrà lloc el 26 d’octubre, a les 19 h, al Pati Llimona

Els guardons que atorga la Fundació Lluís Carulla reconeixen les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant.

El Centre de Normalització lingüística d'Osona, a Vic, ha estat guardonat en la VIII edició dels Premis Francesc Candel pel documental i l'espectacle poètic Amb veu nova, les velles paraules. El projecte, adreçat a catalans i a nouvinguts, consisteix en aprendre el català a través d'un espectacle poètic basat en textos de M. Àngels Anglada, Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer. D'aquesta manera, a més d'aprofundir en el coneixement de la llengua catalana, s’apropen a l'obra d’aquests escriptors osonencs i enforteixen els vincles d'arrelament.

Els premis atorgats per la Fundació Lluís Carulla consten de cinc mencions dotades de 3.000 euros cadascuna i estan destinats a guardonar les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant.

L’acte de lliurament tindrà lloc dimecres, 26 d’octubre, a les 19 h, al Pati Llimona (carrer Regomir, 3, Barcelona) i serà presidit per Xavier Bosch, director general d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, i Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla.

A més del Centre de Normalització Lingüística d'Osona, enguany han estat premiats: l'Associació de Veïns de Rocafonda, a Mataró, per l'experiència Totes plegades; l'Ajuntament de Tàrrega per la campanya i l'exposició Desmuntant rumors; l'Institut de Roquetes, pel Projecte Arrels i SOS Racisme Catalunya, a Barcelona, per la iniciativa Laboratori Antiracista.

El jurat, que ha valorat un total de 90 propostes, l’han integrat Imma Boj, directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya; Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics (UAB); Josep Gonzàlez-Agàpito, catedràtic de Teoria i Història de l’Educació (UB); Núria Llevot, professora del Departament de Pedagogia i Psicologia de la Universitat de Lleida; Teresa Llorens, coordinadora d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Najat El Hachmi, escriptora; Orland Cardona, cap de l'Àrea de Relacions Institucionals i Participació de la direcció general d’mmigració de la Generalitat de Catalunya i Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla.

Els premis compten amb el suport de la direcció general d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país (llengua, tradicions, geografia i història i valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, el contacte entre catalans i immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.

Acte de lliurament dels VIII Premis Francesc Candel
Dia: 26 d’octubre
Hora: 19 h
Lloc: Pati Llimona (carrer Regomir, 3, Barcelona)

Barcelona, 24 d’octubre de 2011


Fundació Lluís Carulla

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes