25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 7 d'octubre de 2011

S’inaugura la mostra ”巴塞罗那. Barcelona, un món exterior"

Ahir es va inaugurar a l’Espai Avinyó - Llengua i Cultura la mostra fotogràfica”巴塞罗那. Barcelona, un món exterior”, un recull de fotografies que ens acosta a la perspectiva que els barcelonins d’origen xinès tenen del seu dia a dia a la ciutat. L’acte també va servir de marc per a la presentació de l’oferta de cursos específics de català per al col·lectiu xinès del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona.

S’inaugura la mostra ”巴塞罗那. Barcelona, un món exterior

Un moment de la inauguració

El Sr. Josep Santamaria, subdirector general de la Direcció General de Política Lingüística i vicepresident del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), va iniciar l’acte destacant la significació d’aquesta mostra per el seu component artístic i per la seva contribució com a activitat complementària dins el procés d’aprenentatge de la llengua catalana per part de persones nouvingudes. En aquesta direcció es va pronunciar també el Sr. Miquel Esteve, comissionat d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, el qual va declarar que “la llengua és el nervi de la cultura i la cultura és el suport de la nació”, reivindicant la feina de difusió de la llengua i la cultura que realitza l’EALC com a punt de trobada.

Per la seva banda, el Sr. Carles Sala, director de Barcelona Capital de l’Institut de Cultura de Barcelona, va comentar en breus pinzellades la tasca que el CNL de Barcelona ha realitzat durant els darrers quatre anys amb el col·lectiu xinès a través dels cursos específics de català dirigits a les persones de parla xinesa. Sala va aprofitar la reunió per recordar que “la llengua no només s’ha d’aprendre sinó també s’ha de viure”, i en aquest sentit l’art ajuda ja que “permet explicar com és una cultura i, per tant, facilita l’entesa i la pràctica de la diversitat”. 

Com a responsable del Programa de Comunitats Asiàtiques de Casa Àsia, la Sra. Gaelle Patín va posar l’accent en l’experiència dels immigrants dins una nova ciutat i el seu procés d’adaptació. Patín, que va fer part del seu discurs en xinès, va agrair la col·laboració de l’EALC en fer possible la realització d’un esdeveniment inclòs en la línea de treball de Casa Àsia, que pretén impulsar la creació d’una societat cohesionada a nivell local.

Durant la sessió de presentació no hi van faltar alguns dels autors de les obres exhibides. La Weiqian Gao, el Wailan Won i el Chi-Shin Hou, estudiants, van compartir amb el públic algunes de les seves experiències i opinions personals com a ciutadans d’origen a xinès que viuen a Barcelona. Tots tres van coincidir en què la mostra és una oportunitat de reflectir la integració de la cultura xinesa a Barcelona i són del parer que la Xina ja ha superat l’aïllament que la separava de la resta del món i actualment es considera un membre més d’una comunitat global en la qual hi barreja tradicions i característiques que li són pròpies.

El Sr. Santamaria va concloure la inauguració agraint la voluntat demostrada per la comunitat xinesa de Barcelona a l’hora incorporar-se a la cultura catalana, ja sigui amb la realització d’aquesta mostra fotogràfica com en la seva dedicació en l’aprenentatge de la llengua catalana. Tot seguit, els assistents van gaudir de la mostra fotogràfica, que es podrà visitar al vestíbul de l’Espai Llengua i Cultura del 6 al 31 d’octubre d’enguany.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes