25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 12 de setembre de 2011

Oberta la inscripció als cursos de català 2011-2012 del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

S'incorpora una nova modalitat de cursos semipresencials amb el Parla.cat

Aquest mes de setembre, com cada any, al CPNL s’obre la inscripció del primer període dels cursos de català 2011-2012, que començaran a partir del mes d'octubre.

En aquests moments ja s'ofereixen més de 1.300 cursos presencials, semipresencials i a distància, distribuïts per tot el territori. Aquesta oferta pot suposar la inscripció de gairebé 40.000 alumnes en aquest primer període. A més, en les properes setmanes està previst que s’ofereixin encara més cursos que ajudaran a aconseguir l'objectiu que l’oferta d’aquest curs es mantingui estable respecte al curs anterior, amb una previsió de més de 100.000 inscripcions.


Cursos per a tots els nivells

Dels cursos presencials i semipresencials que a hores d’ara s’ofereixen, gairebé 600, un 46% del total de cursos, seran inicials i bàsics, adreçats majoritàriament a les persones nouvingudes, i un 14% de nivell elemental. La resta seran cursos intermedis (19%), de suficiència (17%) i de perfeccionament i específics (4%).


Cursos en diverses modalitats

El CPNL ofereix cursos presencials per a aquelles persones que volen aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció (nivells inicial, bàsic i elemental) i per a aquelles que ja parlen català però volen aprendre a escriure'l adequadament (nivells intermedi i de suficiència). Els primers nivells per aprendre a parlar català són gratuïts. La durada dels cursos és diversa, segons el nivell o la modalitat, i els alumnes que assoleixen un nivell complet obtenen un certificat oficial.


Nova oferta formativa amb el Parla.cat

A més a més de l’oferta de cursos presencials, el CPNL ofereix cursos a distància totalment virtuals i cursos a distància semipresencials per mitjà de Parla.cat, un espai web per a l’aprenentatge de la llengua catalana.

Els alumnes matriculats en aquests cursos tenen el suport d’un tutor que els orienta, guia i motiva durant tot el seu aprenentatge. A banda de les activitats pràctiques i de les explicacions teòriques corresponents, l’aprenent té a la seva disposició eines complementàries desenvolupades ad hoc com el diccionari i la gramàtica del curs per poder dur a terme el seu aprenentatge. A part de les activitats autocorrectives, activitats comunicatives obertes que les corregirà el tutor i ha de participar en activitats col·lectives amb els alumnes del seu grup.

El fet que el curs s’inscrigui en un entorn web promou la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació per facilitar la interacció entre tots els membres del grup. Així, doncs, els usuaris disposaran d’eines de missatgeria, xat, fòrum, etc., que facilitaran l’intercanvi d’opinions i el treball en equip.

La novetat que ofereix el curs semipresencial que utilitza el Parla.cat són les tres sessions de suport presencial per treballar més a fons els continguts orals del curs.

Aquests sistema és ideal per a aquelles persones que no poden assistir a classe regularment per problemes d'horari o de desplaçament.

Més informació

CNL Osona

CNL Ca n'Ametller

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

CNL de Lleida

CNL de Terrassa i Rubí

CNL El Prat de Llobregat

CNL Montserrat

CNL de Badalona i Sant Adrià

CNL de Cornellà de Llobregat

CNL del Maresme

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

CNL de Sabadell

CNL Eramprunyà


CNL Roses

CNL de Barcelona

CNL de Girona

CNL de l'Hospitalet

CNL de les Terres de l'Ebre

CNL Tarragona

CNL L'Heura

CNL Vallès Occidental 3


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes