25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 28 de juliol de 2011

La Comissió de Toponímia de Catalunya es presentarà al XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques de Barcelona

Amb motiu del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, el dia 8 de setembre, es presentarà la Comissió de Toponímia de Catalunya als assistents al Congrés. La Comissió de Toponímia, la qual es regula al Decret 78/1991, de 8 d'abril, sobre l'ús de la toponímia, modificat pel Decret 59/2001, de 23 de gener, és l'òrgan d'assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya. El CPNL forma part d'aquesta Comissió que presideix la senyora Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL.

El XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que tindrà lloc a Barcelona del 5 al 9 de setembre de 2011, amb el tema general Els noms en la vida quotidiana, comptarà, en la seva sessió acadèmica inaugural, amb Helen Kerfoot, eminent geògrafa i presidenta del Grup d’Experts en Noms Geogràfics de les Nacions Unides, que pronunciarà la conferència Toponymy and Administration: from plazas to planets.

Una segona sessió acadèmica tindrà lloc el divendres, 9 de setembre, a càrrec de Xavier Terrado de la Universitat de Lleida, presentada sota el títol: Contribucions de l’onomàstica catalana a la ciència contemporània.

Els dies 6 i 8 de setembre tindran lloc dues taules rodones: Metodologia de l’anàlisi de bases de dades i corpus d’informació onomàstica, moderada per Miquel Parella (Institut Cartogràfic de Catalunya), el dia 6; i Onomàstica i mitjans de comunicació, moderada per José Enrique Gargallo (Universitat de Barcelona), el dia 8.

Les 537 comunicacions que es presenten es distribuiran en sessions simultànies els dies 5, 6, 8 i 9 de setembre, distribuïdes en dotze blocs: Terminologia, Teoria onomàstica, Onomàstica i lingüística, Noms en la societat, Antroponomàstica, Toponomàstica, Onomàstica i història, Onomàstica i geografia, Onomàstica i cultura, Cartografia i noms de lloc: noves plataformes de gestió de la informació, Onomàstica i processos d’estandardització i Onomàstica catalana.

El dia 7 de setembre es dedicarà a visites culturals a algunes contrades del país: Barcelona, Girona i el Maresme, Montserrat o Sitges i el Penedès.
 


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes