25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 25 de juny de 2011

Tortosa i el Baix Ebre tanquen els cursos de català

La Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) de Tortosa serà l'escenari de l'acte de cloenda dels cursos de català per a adults 2010-2011 a la ciutat i a la comarca del Baix Ebre.

L'acte consistirà en l'entrega de certificats a l'alumnat dels cursos organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a Tortosa i comarca. També es farà un reconeixement a diversos alumnes que han destacat per les seues activitats al llarg del període escolar. La celebració començarà a les 19.00 h i comptarà amb la presència de diversos representants de les institucions que conformen el CPNL, del professorat i de l'alumnat.


Durant el curs 2010-2011, els serveis de català de Tortosa i el Baix Ebre han organitzat un total de 64 cursos presencials i 10 cursos a distància, impartits per un equip format per set tècniques de normalització lingüística (professores). Hi ha hagut un total de 1.500 inscripcions d'alumnat de tots els nivells d'aprenentatge: inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència, superior i sessions de llengua oral a les poblacions de Tortosa, Jesús, Roquetes i Deltebre.


Els cursos s'han vist complementats per un seguit d'activitats de dinamització de l'ensenyament, com ara el foment de la participació de l'alumnat en els clubs de lectura de la BMD, l'assistència a conferències i a visites guiades a monuments de Tortosa en el marc del programa "Quedem" d'Òmnium Culural, el repartiment d'entrades gratuïtes a pel·lícules en català facilitades per l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Tortosa (IMACT) o la celebració dels dies internacionals de la Poesia i de la Llengua Materna.


Com a fet remarcable del curs 2010-2011 cal esmentar l'entrada en servei de la nova seu del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, a la tercera planta de l'edifici se serveis municipals Montcada, 27, la qual cosa ha implicat una important millora en les condicions de prestació del servei i en l'atenció a l'alumnat i als usuaris del Centre.


L'organització dels cursos de català per a adults ha comptat amb el suport i/o el finançament de la Generalitat de Catalunya (direccions generals de Política Lingüística i per a la Immigració) i dels ajuntaments de Tortosa, Roquetes i Deltebre; de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús, del Consell Comarcal del Baix Ebre i de l'associació Asserm Amazic.


Tot i la celebració del final del curs, durant el mes de juliol continua l'activitat formativa del CPNL a la ciutat de Tortosa i a la comarca del Baix Ebre mitjançant l'organització de quatre cursos de català per a adults i dos sessions de llengua oral, amb més d'un centenar de persones inscrites en total.


 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes