25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 22 de febrer de 2007

Jornada de bones pràctiques d'acollida a nouvinguts, al Guinardó

La delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona va participar a la  Jornada de Bones Pràctiques d'Acollida a les persones nouvingudes que es va celebrar al Centre Cívic del Guinardó a finals de gener. Aquesta Jornada s'emmarca en el programa d'actuacions previstes en el Pla de Ciutadania, Convivència i Immigració de l'Ajuntament d'Horta-Guinardó.

La Jornada es va celebrar amb l’objectiu de difondre bones pràctiques locals de serveis i entitats que ajuden a l’acollida i a la integració de les persones nouvingudes que s'instal·len al districte d'Horta-Guinardó.

La regidora del districte, Sra. Elsa Blasco, va presentar l'acte al qual hi van intervenir Joan Subirats, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, les entitats experimentades en les bones pràctiques d'acollida 9 Barris Acull, la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec, el Centre Juvenil de Sant Andreu i la delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona.

La delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona va presentar el programa Voluntaris per la Llengua, i un alumne dels cursos de català, que participa en aquest programa com a aprenent, va explicar la seva experiència amb entusiasme.

Voluntaris per la llengua és un projecte de participació lingüística que té com a objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb persones que necessiten reforçar l’aprenentatge de la llengua catalana. Voluntaris per la llengua és una manera de facilitar aquest contacte personal entre una persona que té un bon domini del català i una altra que vol adquirir fluïdesa. Amb aquesta iniciativa es vol incidir també en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és i ha de ser llengua d’acollida.

L’acte es va tancar amb un torn obert de preguntes per part del públic assistent, que es va interessar molt en el programa Voluntaris per la llengua.

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes