25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 de juny de 2011

Festa de final de curs del nivell de suficiència 3 a Móra d'Ebre

El curs de nivell de suficiència presencial de Móra d'Ebre va celebrar amb una festa, l'últim dia de classe, la cloenda d'aquest grau, que va començar al setembre. Beguda i menjar i, és clar, un brindis van posar punt i final a l'última classe d'aquest curs, en la qual, després de fer un repàs de cara a l'examen final, es va oferir una petita xerrada informativa sobre el programa de voluntariat lingüístic i es van atorgar els obsequis i els premis als participants en la segona categoria del V Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre.

Festa de final de curs del nivell de suficiència 3 a Móra d'Ebre

Alguns dels alumnes del nivell S3 presencial, durant la festa de cloenda del curs.

Amb aquesta celebració (la segona de tot el curs, ja que per Nadal també se'n va fer una) es van cloure les classes d'aquest grau de nivell de suficiència, que s'ha dut a terme a Móra d'Ebre de manera presencial, el dimarts i el dijous en franja de vespre, durant tot el curs escolar: de setembre a desembre es va impartir el nivell de suficiència 1, de gener a març, el nivell de suficiència 2, i d'abril a juny, el nivell de suficiència 3.

La cloenda del curs, que va comptar amb gairebé tot l'alumnat, va començar amb un últim repàs per a l'examen final, que es va dur el dia de classe següent. Després de tancar els llibres, la professora del curs, Montsant Aymat, també tècnica del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, va informar els alumnes sobre el programa "Voluntariat per la llengua", la majoria del quals ja en tenien coneixement, ja que alguns d'ells ja hi havien participat prèviament, alguns ja com a voluntaris i d'altres com a aprenents. L'alumnat es va emportar a casa el butlletí informatiu i diversos fullets del programa, en el qual algú ja ha manifestat interès a participar.

Un cop acabada la xerrada informativa, la professora va fer públic els relats i autors guanyadors de la segona categoria (nivell de suficiència) de la cinquena edició del Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre, en la qual hi va haver 21 participants (la majoria d'alumnes del curs presencial i algun dels cursos a distància). Els guanyadors d'enguany, que van rebre el premi a classe entre els aplaudiments de la resta de companys de curs, van ser els següents:

SEGONA CATEGORIA (nivell de suficiència)

-1r premi: Santiago Moreso Miguel (Móra d'Ebre), amb el relat El Castell de Pedres

-2n premi: Adela Papaseit Pla (Móra d'Ebre), amb el relat Setmana Santa, religió o tradició

-3r premi: Pilar Mirabal Insa (Móra d'Ebre), amb el relat Les curses de muletes, una tradició de riu

Els guanyadors dels relats van rebre com a premi un exemplar de Veus, un recull enregistrat i transcrit de cançons en diverses llengües, i tots els participants van rebre com a obsequi un exemplar de Tastets de lletres ebrenques 2011, un opuscle en què es recullen narracions, poemes i textos teatrals de deu dones escriptores de les Terres de l'Ebre.

I després d'entregar informació, guardons i obsequis, va començar la festa, en què no hi va faltar menjar ni cava, amb el qual es va fer el brindis de final de curs. L'últim comiat del curs, però, es va dur a terme el dia de l'examen final, després del qual la majoria d'alumnes i la docent van anar a fer un sopar, durant el qual li van fer un regal.

L'alumnat que ha assistit a les classes és majoritàriament oriünd de la comarca, tot i que també n'hi ha hagut de procedent de Castella i de Colòmbia.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes