25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 de juny de 2011

Festa de final de curs del nivell intermedi 3 a Móra d'Ebre

El curs de nivell intermedi presencial de Móra d'Ebre va celebrar amb una festa, l'últim dia de classe, la cloenda d'aquest grau, que va començar al setembre. Beguda i menjar portats per l'alumnat i, és clar, un brindis van posar punt i final a l'última classe d'aquest curs, en la qual, després de fer un repàs de cara a l'examen final, es va oferir una petita xerrada informativa sobre el programa de voluntariat lingüístic i es van atorgar els obsequis i els premis als participants en la primera categoria del V Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre.

Festa de final de curs del nivell intermedi 3 a Móra d'Ebre

Alguns dels alumnes del nivell I3 presencial, amb la teca i la planta regalada a la professora, durant la festa de cloenda del curs.

Amb aquesta celebració (la segona de tot el curs, ja que per Nadal també se'n va fer una) es van cloure les classes d'aquest grau de nivell intermedi, que s'ha dut a terme a Móra d'Ebre de manera presencial, el dilluns i el dimecres en franja de vespre, durant tot el curs escolar: de setembre a desembre es va impartir el nivell intermedi 1, de gener a març, el nivell intermedi 2, i d'abril a juny, el nivell intermedi 3.

La cloenda del curs, que va comptar amb gairebé tot l'alumnat, va començar amb un últim repàs per a l'examen final, que es va dur a terme la setmana següent. Després de tancar els llibres, la professora del curs, Montsant Aymat, també tècnica del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, va informar els alumnes sobre el programa "Voluntariat per la llengua", la majoria del quals ja en tenien coneixement, ja que algun d'ells ja hi havia participat prèviament com a aprenent. L'alumnat es va emportar a casa el butlletí informatiu i diversos fullets del programa, en el qual algú ja ha manifestat interès a participar.

Un cop acabada la xerrada informativa, la professora va fer públic els relats i autors guanyadors de la primera categoria (nivell intermedi) de la cinquena edició del Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre, en la qual hi va haver 16 participants (tots els alumnes del curs presencial i algun dels cursos a distància). Els guanyadors d'enguany, que van rebre el premi a classe entre els aplaudiments de la resta de companys de curs, van ser els següents:

PRIMERA CATEGORIA (nivell intermedi)

-1r premi: M. José Amarilla Martínez (Vinebre, d'origen extremeny), amb la llegenda La serrana de la Vera

-2n premi: Joan Lluís Fidalgo Panadès (Móra d'Ebre), amb la crònica La dona d'aigua reapareix a Móra d'Ebre

-3r premi: Ana Caminero Cambero (Móra la Nova, arribada de Madrid fa cinc anys), amb el relat La tradició de les agulles de les modistetes madrilenyes en el dia de Sant Antoni

Els guanyadors dels relats van rebre com a premi un exemplar de Veus, un recull enregistrat i transcrit de cançons en diverses llengües, i tots els participants van rebre com a obsequi un exemplar de Tastets de lletres ebrenques 2011, un opuscle en què es recullen narracions, poemes i textos teatrals de deu dones escriptores de les Terres de l'Ebre.

I després d'entregar informació, guardons i obsequis, va començar la festa: l'alumnat va voler acomiadar-se del curs portant a classe tot de productes gastronòmics, majoritàriament procedents de la seva terra d'origen o fets per ells mateixos. Així, es va poder degustar coca en recapte de Móra d'Ebre, botifarra blanca i negra amb espinacs, panses i pinyons del Mas-roig, formatge, pernil, xoriço, llonganissa seca i d'altres embotits d'Extremadura, cóc de llimona de Tivissa i coca de cirera de Móra, entre moltes altres menges exquisides. I, és clar, a la celebració no hi va faltar cava, amb el qual es va fer el brindis de final de curs. Durant el sopar, en un moment emocionant, l'alumnat del curs va donar com a regal a la professora una planta espectacular en record de tots.

L'alumnat que ha assistit a les classes és majoritàriament oriünd de la comarca, tot i que també n'hi ha hagut de procedent de l'Aragó, d'Extremadura, d'Andalusia, de Madrid, de Romania i de Lituània.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes