25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 18 de juny de 2011

Entrega de premis del V Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre

Coincidint amb la cloenda dels cursos de català per a adults a la comarca, el Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre va fer públic els guanyadors de la cinquena edició del Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre, que van rebre el premi a classe entre els aplaudiments de la resta de companys de curs.

Entrega de premis del V Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre

Imatge del recull de cançons que van rebre els guanyadors com a premi.

El certamen, obert a l'alumnat de qualsevol curs impartit pel Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, s'organitza per celebrar Sant Jordi i s'inspira en la seva llegenda, per la qual cosa la temàtica general del concurs va ser el folklore, és a dir, el conjunt de tradicions (musical, artístiques, culturals, etc.), de costums, de llegendes i de coneixements populars. L'alumnat, doncs, va poder escriure sobre qualsevol aspecte tradicional del seu poble, terra o país, és a dir, sobre qualsevol aspecte que conforma el seu patrimoni. En l'atorgament dels premis es va tenir molt en compte la creativitat dels concursants i, sobretot, l'esforç i el treball personal.

En el concurs, que enguany va arribar a la cinquena edició, s'hi van presentar un total de 37 relats: en la primera categoria, per a alumnat del nivell intermedi, s'hi van presentar 16 relats, i en la segona categoria, per a alumnat del nivell de suficiència, s'hi van presentar 21 relats. Tots els relats van ser escrits per alumnes assistents als cursos presencials i a distància que s'han impartir aquest any a Móra d'Ebre, la majoria dels quals procedeixen de Catalunya, encara que també n'hi ha de l'Aragó, Extremadura, Andalusia, Castella, Madrid, Romania, Bulgària, Lituània i Colòmbia.

Els relats i els autors guanyadors del V Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre van ser els següents:

PRIMERA CATEGORIA (nivell intermedi)

-1r premi: M. José Amarilla Martínez (Vinebre, d'origen extremeny), amb la llegenda La serrana de la Vera

-2n premi: Joan Lluís Fidalgo Panadès (Móra d'Ebre), amb la crònica La dona d'aigua reapareix a Móra d'Ebre

-3r premi: Ana Caminero Cambero (Móra la Nova, arribada de Madrid fa cinc anys), amb el relat La tradició de les agulles de les modistetes madrilenyes en el dia de Sant Antoni

SEGONA CATEGORIA (nivell de suficiència)

-1r premi: Santiago Moreso Miguel (Móra d'Ebre), amb el relat El Castell de Pedres

-2n premi: Adela Papaseit Pla (Móra d'Ebre), amb el relat Setmana Santa, religió o tradició

-3r premi: Pilar Mirabal Insa (Móra d'Ebre), amb el relat Les curses de muletes, una tradició de riu

Els guanyadors dels relats van rebre com a premi un exemplar de Veus, un recull enregistrat i transcrit de cançons en diverses llengües, i tots els participants van rebre com a obsequi un exemplar de Tastets de lletres ebrenques 2011, un opuscle en què es recullen narracions, poemes i textos teatrals de deu dones escriptores de les Terres de l'Ebre. Els premis van ser entregats a classe per la professora i tècnica del Servei, Montsant Aymat, durant les festes de cloenda dels cursos.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes