25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 de juny de 2011

Nou acte de lliurament de certificats de català a l’Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya

L’Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya va celebrar el passat dia 15 el final d’un curs bàsic de català amb l’acte de lliurament dels certificats de català a l’alumnat inscrit al curs organitzat per l’entitat i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família.

A aquesta celebració, que s’ha convertit en una tradició des de la primera organitzada el 2008 pel seu president, Javed Ilyas Qureshi, s’hi convida a membres dels diferents organismes que participen en aquest projecte comú entorn l’aprenentatge de la llengua catalana. Així doncs, a l’acte hi van assistir el director general per a la Immigració, senyor Xavier Bosch, la coordinadora del Centre d'Acolliment Lingüístic de Barcelona, senyora Cristina Morató i la delegada del CNL de Barcelona a Ciutat Vella, senyora Lídia Rodríguez, entre d’altres.

Durant l'entrega dels certificats alguns alumnes van dir unes paraules en català, en què agraïen a l'Associació la seva tasca, al professor Bernat Cormand la seva dedicació al curs i al CNL l’oportunitat d’iniciar la formació de català. El director general per a la Immigració va expressar la seva satisfacció per aquest procés de formació, tot animant els alumnes a continuar aprenent la llengua i a participar en tots els àmbits de la societat.

L’Associació de Treballadors Pakistanesos i el CNL de Barcelona van signar un conveni de col·laboració el 10 de desembre de 2007 amb l’objectiu de promoure l’ús del català entre les persones immigrades d’origen pakistanès usuàries de l’entitat; d’ençà, diverses pròrrogues han renovat fins l’actualitat la seva vigència.

En el marc d’aquest conveni s’han impartit 15 cursos bàsics, al voltant dels quals s’han desenvolupat diverses activitats fora de l’aula (visites al mercat de la Boqueria, al Museu d’Història de Barcelona, a la biblioteca Sant Pau i Santa Creu,a assajos castellers, etc.) per tal de fomentar entre l’alumnat el contacte amb la societat barcelonina i afavorir les relacions interculturals i la pràctica del català a nivell bàsic. Alguns alumnes ja han arribat als cursos de nivell elemental i altres formen part del Voluntariat per la Llengua. El proper curs començarà el 20 de juny d’enguany.

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes