25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 15 de febrer de 2007

Clubs de lectura de català

El centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha arribat a un acord amb Biblioteques de Barcelona per facilitar la participació dels alumnes dels cursos de català en els clubs de lectura de llengua catalana. Aquests clubs de lectura són grups de persones interessades a compartir el comentari d'obres diverses i que volen practicar i millorar l'ús de la llengua catalana.
Clubs de lectura de català Cada club de lectura es reuneix en sessions mensuals, d'una durada aproximada d'una hora i mitja, entre els mesos de febrer i maig. L'objectiu és crear un entorn per practicar el català i guanyar fluïdesa.

S'han creat dos clubs de lectura en funció del nivell de català dels participants: un s'adreça a persones que tenen un nivell bàsic de la llengua catalana i que comencen a parlar-la i l'altre, a persones amb un nivell mitjà, elemetal o intermedi de català i que volen llegir i conversar per practicar i millorar l'ús de la llengua.

La tria dels llibres del club de lectura de català de nivell bàsic està basada en materials de lectura fàcil i obres especialment adaptades per a aquest nivell. La primera sessió serà el proper 21 de febrer, a les 19.30 h a la Biblioteca Francesca Bonnemaison i el llibre a comentar serà La volta al món en 80 dies, de Jules Verne. Aquest club es reunirà el tercer dimecres de cada mes. La programació de lectures fins al maig és la següent:
 • 21 de març: Conte de Nadal, de Charles Dickens.
 • 18 d'abril: Diari d'una noia, d'Anna Frank.
 • 16 de maig: Històries poc corrents, de Pere Calders.
En el club de lectura de català de nivell mitjà es llegiran novel·les breus d'autors catalans contemporanis i d'arreu del món, l'últim dimarts de cada mes. La primera reunió serà  el proper 27 de febrer , a les 19.30 h a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, i es comentarà el llibre Aloma, de Mercè Rodoreda. La programació de lectures fins al maig és la següent:
 • 27 de març: Bon dia tristesa, de Françoise Sagan.
 • 24 d'abril: La magnitud de la tragèdia, de Quim Monzó.
 • 29 de maig: El baró rampant, de Italo Calvino.
Els interessats es poden apuntar a la Biblioteca Francesca Bonnemaison (C/ San Pere més Baix, 7 - Tel. 932 687 360 -
coreu electrònic: b.barcelona.fb@diba.cat), o des del Centre de Normalització Lingüística. Les places són limitades (20 places per a cada sessió), cal tenir el carnet de la biblioteca i cal haver llegit la novel·la -que es pot demanat al taulell de prèstec- abans de la sessió.

Es preveu que pròximament l'activitat de clubs de lectura s'estengui a altres biblioteques de la ciutat de Barcelona.
Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes