25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 9 de juny de 2011

Més de 500 comunicacions al XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques de Barcelona

Al XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que es desenvoluparà a Barcelona, entre el 5 i el 9 de setembre de 2011, amb el tema general: Els noms en la vida quotidiana, s’hi presentaran 537 comunicacions.

Més de 500 comunicacions al XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques de Barcelona

El congrés ICOS, organitzat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i l’International Council of Onomastic Sciences, aplega els principals estudiosos i interessats d’arreu del món sobre l’onomàstica. El seu camp d’investigació i estudi són els noms de persona, o antropònims, els noms de lloc, o topònims, i tot tipus de noms propis.

El CPNL hi està adherit i hi participa a través de la Comissió de Toponímia de Catalunya, de la qual forma part.

Els idiomes oficials habituals del congrés són l’anglès, el francès i l’alemany. Per al congrés de Barcelona s’han ampliat amb el català i l’aranès com a llengües pròpies i oficials de Catalunya, i amb el castellà, també oficial, amb la distribució següent: alemany (56), anglès (232), castellà (89), català (80), francès (77) i occità (2).

Les 537 comunicacions es reparteixen entre les dotze seccions en què s’estructura el XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques: Terminologia, Teoria onomàstica, Onomàstica i lingüística, Noms en la societat, Antroponomàstica, Toponomàstica, Onomàstica i història, Onomàstica i geografia, Onomàstica i cultura, Cartografia i noms de lloc: noves plataformes de gestió de la informació, Onomàstica i processos d’estandardització i Onomàstica catalana.

Les comunicacions provenen de 55 països d’arreu del món: Alemanya, Algèria, Andorra, Argentina, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bèlgica, Bielorússia, Brasil, Bulgària, Canadà, Corea, Croàcia, Dinamarca, Egipte, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Letònia, Lituània, Macedònia, Marroc, Mèxic, Mongòlia, Nigèria, Noruega, Nova Zelanda, Oman, Països Baixos, Perú, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sèrbia, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Turquia, Ucraïna, Uzbekistan, Veneçuela i Zimbabwe.

Dues de les comunicacions en català, “Els noms dels carrers: més enllà de les plaques” i “Toponímia de les vies urbanes: de la gestió a la divulgació” són fruit d’un treball conjunt entre el CPNL i l’Ajuntament de Terrassa, que presentaran en el congrés Ferran Lozano, director del CNL de Terrassa i Rubí i Jesús Romero, cap de Sistemes d’Informació Territorial i Població de l’Ajuntament de Terrassa.

Més informació: http://barcelona.onomastica.cat/


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes