25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de maig de 2011

El Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques de Barcelona obre el termini d'inscripció

Barcelona acollirà entre el 5 i el 9 de setembre les sessions del XXIV Congrés Internacional  sobre Ciències Onomàstiques de l'International Council of Onomastic Sciences (ICOS), un esdeveniment lingüístic de ressò mundial. En aquest moment ja és obert el termini d’inscripció. El tràmit es pot formalitzar en el mateix web del Congrés: http://barcelona.onomastica.cat.

Els congressos de l'ICOS compten amb una llarga trajectòria. El primer es va celebrar a París el 1938 tot i que no va ser fins al segon, també celebrat a la mateixa ciutat el 1947, que es va instituir la celebració de manera periòdica. Des de llavors, i per intervals de tres anys, s’han anat succeint fins a arribar a aquest XXIV congrés que se celebrarà a Barcelona el setembre de 2011.

L’ICOS aplega els principals estudiosos i interessats d’arreu del món sobre l’onomàstica. El seu camp d’investigació i estudi són els noms de persona, o antropònims, noms de lloc, o topònims, i tot tipus de noms propis. Els seus idiomes oficials són l’anglès, el francès i l’alemany. Per al congrés de Barcelona els idiomes oficials s’han ampliat amb el català i l’aranès com a llengües pròpies i oficials de Catalunya, i amb el castellà, també oficial al nostre país.
El Congrés està organitzat per l'ICOS, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de la Societat d'Onomàstica, l'Institut d'Estudis Catalans i l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

Amb l’objectiu de fer difusio del Congrés i alhora popularitzar la toponímia, la Direcció General de Política Lingüística difon des de fa sis mesos, amb periodicitat quinzenal, petites curiositats toponímiques a través de les xarxes socials http://www.facebook.com/llenguacatalana i http://www.twitter.com/llenguacatalana.

Més informació del Congrés:
http://barcelona.onomastica.cat


Direcció General de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes