25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de maig de 2011

La Jordiada, un any més aplega milers de persones en la festa catalana de Cornellà

El diumenge 1 de maig milers de persones van participar en els actes centrals de la Jordiada 2011 que van tenir lloc durant tot el dia en el Parc de Can Mercader.

Per la parada conjunta de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística i el CNL van desfilar-hi més de cinc mil persones, que van poder endur-se diversos materials de promoció i informació sobre el CNL i Voluntariat per la Llengua i on es va aprofitar per refermar contactes amb entitats i associacions així com amb els participants del grup de VxL.

La Jordiada, un any més aplega milers de persones en la festa catalana de Cornellà

Com cada any durant tot el dia els cornellanencs i cornellanenques van gaudir de les diferents propostes: A partir del repicament de campanes a les 11 del matí es van iniciar les activitas dels TRENETS D’AMICS DEL FERROCARRIL DE CORNELLÀ, el ROCÒDROM amb la UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE CORNELLÀ i el concurs de FOTOGRAFIA JORDIADA.

Durant tot el matí hi va haver l’animació amb el grup XAROP DE CANYA i el grup de percussió TAM-TAM LLOPS. També vam sentir l’exhibició dels TRABUCAIRES DE CORNELLÀ, vam veure el  Ball de bastons amb els BASTONERS D’ESPLUGUES, el  ball de Gegants i Cap-grossos dels GEGANTERS DE CORNELLÀ acompanyats pels gegants de l’AGRUPACIÓ CULTURAL AIGÜESTOSSES de Sant Andreu de la Barca; les mostres de puntes de coixí de les PUNTAIRES DE CORNELLÀ,  del GRUP DE PINTORS DE CORNELLÀ, d’oficis artesans: cistellera, ferrer, fuster, picapedrer i terrissaire. 

Entre d’altres activitats també van poder paricipar en la ballada de Sardanes amb la cobla MAR I CEL organitzada per AMICS DE LA SARDANA DE CORNELLÀ. Sentir el cant de Caramelles a càrrec de l’ ORFEÓ CATALÒNIA,  i el concert Coral a càrrec de GRUP VOCAL ZETZÀNIA, CORAL ÀURIA, CORAL NOVA. HI va haver també l’ exhibició Castellera, amb l’actuació dels CASTELLERS DE CORNELLÀ i dels NOIS DE LA TORRE DE Torredembarra.

Seguidament es va fer la tradicional mongetada, recull de danses populars, havaneres i per acabar l’espectacular festa de foc amb L'ENFORCAT; EL CORNUT DE CAL BORNI; LA CUA DE DRAC; DIABLES DE CORNELLÀ; BALL DE DIABLES DE CORNELLÀ i final de festa amb el tradicional CASTELL DE FOCS.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes