25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 27 d'abril de 2011

El cicle Catalunya Cinema fa augmentar un 162% la mitjana d'espectadors de les sales on s'ha projectat

El cicle Catalunya Cinema fa augmentar un 162% la mitjana d'espectadors de les sales on s'ha projectat.

  • El cicle ha apropat el cinema d’autor a les sales comercials.
  • Els col·loquis amb participació d’actors, directors i productors dels films han permès la relació entre el públic i el sector.

El cicle Catalunya Cinema, impulsat pel Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals, ha permès incrementar un 162,7% la mitjana d’espectadors en els cinemes de les 9 poblacions que han format part d’aquesta iniciativa (Barcelona, Vic, Tarragona, Reus, Girona, Figueres, Tortosa, Tàrrega i la Seu d’Urgell).

Entre els dies 11 i 16 d’abril, sales d’aquests municipis van programar 10 produccions catalanes premiades en festivals internacionals o films que han estat èxit de públic, amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat de les pel·lícules catalanes i identificar el nostre cinema com a marca de qualitat.

El municipi que ha registrat més assistència de públic ha estat Barcelona, amb una mitjana per sessió de 139 persones (podeu veure les dades sobre "Mitjana de públic a les sales per sessió" a la Nota de premsa).

Herois, la pel·lícula amb més espectadors
Les sales participants en el cicle han ofert dues projeccions diàries de cada film i han registrat una xifra global de 3.682 espectadors.

Herois, amb 973 entrades, ha estat la pel·lícula més vista, seguida de Pa Negre, amb 561 entrades. A través del cicle Catalunya Cinema s’ha aconseguit portar el cinema d’autor a sales comercials i films com Bicicleta, Cullera, Poma, amb 503 entrades, i Elisa K, amb 302 entrades, han estat els films d’autor més vistos (podeu consultar les dades sobre "Nombre d’espectadors registrats per pel·lícula" a la Nota de premsa).

Films projectats durant el cicle
Cinc de les pel·lícules projectades durant el cicle són films d’autor premiats en festivals internacionals de classe A. La resta són films catalans que han obtingut un èxit notable en les taquilles catalanes.

Aita:
Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2010. Premi Millor fotografia

Bicicleta, cullera, poma:
Menció especial Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2010
Premis Gaudí 2011. Millor documental
Premis Goya 2011. Millor documental

Elisa K:
Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2010. Premi del jurat

La mosquitera:
Festival Internacional de Cine de Valladolid 2010. Premis: Espiga de plata i millor actriu principal
Karlovy Vary International Film Festival 2010. Premi millor pel·lícula
Premis Gaudí 2011. Millor actor principal

Pa Negre:
Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2010. Premi Millor actriu protagonista
Premis Gaudí 2011: Millor pel·lícula, millor actriu secundària, millor director, millor direcció artística, millor fotografia, millor guió, millor maquillatge, millor vestuari, millor direcció de producció, millor so, millor música original, millor actor secundari, millor actriu principal
Premis Goya 2011: Millor pel·lícula, millor actriu principal, millor director, millor direcció artística, millor fotografia, millor actor revelació, millor actriu revelació, millor guió adaptat, millor actriu de repartiment

Herois:
Premis: Biznaga de plata al millor vestuari i premi del públic

Coneixeràs l’home dels teus somnis:
Presència Festival de Cannes

Buried:
Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2010. Premi Méliès d’or.

Viatge màgic a Àfrica:
Premis Gaudí 2011. Millors efectes especials

Els col·loquis apropen els professionals al públic
Un dels grans atractius d’aquest cicle ha estat la realització de col·loquis amb la participació d’actors, productors i directors dels films que ha permès al públic tenir un contacte directe amb el sector.

L’acte de cloenda va tenir lloc el dissabte 16 d'abril a la Filmoteca de Catalunya, on els directors de Pa negre, Herois, La mosquitera, Bruc, Elisa K i Aita van parlar dels seus propis processos creatius a partir dels passi d’una de les seqüències de les seves pel·lícules. Aquest acte també va comptar amb la presència del director de l’ICIC, Fèlix Riera, i el director de programació de la Filmoteca, Ramon Font.

Els col·loquis del Catalunya Cinema han comptat amb la participació de:

- Herois: Pau Freixas (director), Luis de Val (productor), Àlex Monner (actor), Ferran Rull (actor), Mireia Vilapuig (actriu), Joan Sorribes (actor) i Marc Balaguer (actor).
- Aita: José M. de Orbe (director) i Jimmy Gimferrer (fotografia)
- La mosquitera: Agustí Vila (director), Neus Ollé (directora de fotografia) i Marc Franc (actor).
- Viatge màgic a Àfrica: Jordi Llompart (director) i Josep M. Aragonès (efectes especials).
- Bicicleta, cullera, poma: Agnès Batllori, Toni Marín i Tono Folguera (productors) i Carles Mestre (dtor. fotografia).
- Coneixeràs l’home dels teus somnis: Javier Méndez i Bernat Elías (productors).
- Elisa K: Jordi Cadena i Judith Colell (directors) i Aina Clotet (actriu).
- Bruc: Daniel Benmayor (director), Victoria Borras i Edmon Roch (productors) , Antxón Gómez (director d’art) i Ariadna Papio (figurinista).
- Pa Negre: Agustí Villaronga (director), Lluís Ferrando (productor), Nora Navas (actriu), Elisa Crehuet (actriu), Francesc Colomer (actor), Pep Armengol (director de càsting), Nuria Cardoner (vestuari) i Aleix Castellón (director de producció).
- Buried: Ferran Herranz (director de distribució), Gabriel Paré i Maria de la Cámara (directors d’art) i Àlex Villagrasa (director d’efectes especials).


Departament de Cultura
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes