25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 13 d'abril de 2011

150 persones a la Festa del Voluntariat per la llengua de Santa Perpètua de Mogoda

El passat 8 d’abril es va celebrar la Festa del Voluntariat per la llengua que donava el tret de sortida a la 15a edició del programa de les parelles lingüístiques, que posa en contacte persones que volen practicar el català per agafar més fluïdesa amb persones que habitualment el parlen i que s’ofereixen com a voluntàries per fer 1 h de conversa a la setmana durant aproximadament 10 setmanes.

150 persones a la Festa del Voluntariat per la llengua de Santa Perpètua de Mogoda

Durant la vetllada es va presentar el llibre 20 Contes Comptats, editat pel Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, que recull 20 contes tradicionals escrits en 20 llengües diferents i amb la versió en català de cadascun. Participants del programa del Voluntariat per la llengua i una exalumna dels cursos de català van llegir un conte tradicional àrab, un de francès i un de català. Abans de la lectura, alumnes de l’Escola de Música i Dansa van cantar cançons en la llengua de cada conte.

 Posteriorment, es van sortejar uns quants llibres entre els assistents.

Abans de la cloenda de l’acte, que va consistir en un berenar-sopar on cadascú va portar alguna cosa per compartir entre tots, es va presentar l’entitat Tercera Via, que col·laborarà, a partir d’ara, en el programa.

 La principal novetat d’aquesta edició de les parelles lingüístiques és el carnet del Voluntariat, que permet obtenir descomptes o entrades gratuïtes per a espectacles, museus, monuments de Catalunya i esdeveniments esportius.

En aquests moments, a Santa Perpètua de Mogoda hi ha 85 persones que participen en el Voluntariat per la llengua, a més de 12 entitats, 4 AMPA i 56 comerços.


CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes