25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Diumenge, 3 d'abril de 2011

El programa 'Quedem?' visita el castell i les muralles de Tortosa

El dissabte 2 d'abril va tindre lloc una sortida del programa "Quedem?", d'Òmnium Cultural, al castell de la Suda i a les muralles avançades de Sant Joan de Tortosa. Era una activitat oberta als usuaris del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

El programa 'Quedem?' visita el castell i les muralles de Tortosa

El grup 'Quedem?' escolta les explicacions de la guia

La sortida va aplegar una quarantena de persones, socis d'Òmnium Cultural i alumnat i voluntariat del CNLTE. L'acte va tindre una durada de dos hores i mitja, i va consistir en una visita al castell de la Suda, situat al punt més elevat de la ciutat. Des d'allí els assistents van poder contemplar el nucli urbà de Tortosa, el riu i les muntanyes que envolten la ciutat. El grup va accedir al castell per un pati d'armes fins a la plataforma interior, on hi ha un jardí que encara conserva antigues columnes d'una acròpolis romana i els accessos a la antiga presó i als forns.

Des de l'indret conegut amb el nom de la Punta del Diamant, a la superfície de la torre de Túbal, es van observar magnífiques vistes. La Suda, construïda al segle X, en temps de Abdal-Rahman III, va exercir diverses funcions durant la història: alcàsser, presó, palau reial… Avui és un parador de turisme de la xarxa de l'Estat.

Des de l'entrada del castell, el grup va poder accedir a les muralles avançades de Sant Joan, un conjunt de fortificacions ubicades sobre antigues estructures àrabs, i al cementiri jueu. Aquestes muralles són estructures arquitectòniques defensives, formades per un conjunt de cossos de guàrdia, fosses, patis d'armes, contramuralles i baluards dissenyats al segle XIV.

Durant la visita al castell, el grup "Quedem?" va coincidir amb una concentració de vehicles clàssics de la marca Volkswagen.

La pròxima activitat serà l'11 de juny i consistirà en una sortida per conèixer la Tortosa jueva.
 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes