25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 28 de març de 2011

20 participants de la Gimcana de les Llengües de l'Hospitalet aconsegueixen la màxima puntuació

Lliurament dels premis al Centre Cultural Barradas

Èxit de participació i èxit de respostes. La tercera edició de la Gimcana de les Llengües de l'Hospitalet ha batut el rècord de participació, amb 457 participants. I també han estat molts els participants que han aconseguit la màxima puntuació perquè han respost correctament totes les preguntes.
 

20 participants de la Gimcana de les Llengües de l'Hospitalet aconsegueixen la màxima puntuació

Per lliurar tots aquests premis, el Centre de Normalització Lingüística i la Xarxa de Biblioteques, que organitzen el concurs, han portat a l'escenari del Centre Cultural Barradas (on s'ha realitzat l'acte) 20 persones que viuen a l'Hospitalet i que parlen llengües diverses. Tots ells han llegit un poema de Joan Maragall, 'Vistes al mar', en les seves respectives llengües: àrab, polonès, quítxua, àzeri, rus, turc, castellà, taiwanès, xinès, japonès, basc, italià, català o finès, entre d'altres. L'activitat es complementava amb una exposició en què es transcrivia el poema en les diferents llengües i un mapa del món on es reflectia la procedència diversa dels usuaris del CNL de l'Hospitalet.

El tinent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve, ha destacat el gran nombre d'estudiants que han participat en la Gimcana de les Llengües d'enguany. Esteve ha dit també que és la primera vegada que aquest concurs es realitza totalment amb eines 2.0, ja que tota la participació s'ha fet de forma virtual, a través de les xarxes socials.

L'alcaldessa, Núria Marín, ha tancat l'acte i ha destacat les ganes de participar i encertar dels concursants, que han fet tot el possible per respondre les preguntes relacionades amb les llengües de la Gimcana. “Sembla que hi havia una pregunta sobre masies de l'Hospitalet que costava d'encertar i sabem que la gent ha trucat a la Guàrdia Urbana, a patrimoni o al Museu d'Història per aconseguir la resposta”.

I si la musicalitat del poema de Joan Maragall en diferents llengües va obrir l'acte, la música del trio de clarinets d'alumnes de l'Escola de Música de l'Hospitalet el va tancar.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes