25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de març de 2011

El Consorci per a la Normalització Lingüística participa activament en el Dia Mundial de la Poesia

El CPNL col.labora en una vintena d'actes organitzats arreu del territori

El Consorci per a la Normalització Lingüística participa activament en el Dia Mundial de la Poesia

21 de març de 2011

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el pròxim 21 de març, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat impulsen, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, del Servei Català de Trànsit i dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, un seguit d’accions poètiques a més d’una vintena de poblacions de les terres de parla catalana a càrrec de diferents poetes i lectors, el mateix dia 21 i durant els dies anteriors i posteriors.

Per commemorar aquest Dia Mundial de la Poesia també s’ha editat un opuscle amb el poema en català escrit expressament per la poeta Marta Pessarrodona i traduït a una vintena de llengües (aimarà, armeni, alemany, amazic, anglès, àrab, castellà, danès, eslovè, francès, gallec, hebreu, hindi, mandarí, persa, romanès, sard, serbi, serer i urdú).

Per facilitar el seguiment i fomentar la participació de la ciutadania en el Dia Mundial de la Poesia, la Institució de les Lletres Catalanes ha habilitat el bloc del Dia Mundial de la Poesia (http://diamundialpoesia.wordpress.com) on es poden trobar els textos, opuscles, imatges i vídeos dels actes d’anys anteriors. També és un espai de participació que recull les aportacions d’entitats, col·lectius i persones arrelats al nostre país i que treballen en la promoció de la seva pròpia llengua oferint-los la possibilitat de traduir, precisament al seu idioma, els poemes originals.

Les persones i entitats que vulguin adherir-se a la celebració d’aquest Dia poden fer-ho, també, a través de Twitter afegint el hashtag #dmpoesia als seus tweets.

El CPNL ha obert el bloc Emociona't amb la poesia que recull aportacions i experiències poètiques de persones vinculades al Consorci per a la Normalització Lingüística.

L'acte central, que s'organitza el dia 21 al Palau Robert, comptarà amb la presència de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Yvonne Griley. També hi participaran una parella lingüística del “Voluntariat per la llengua” i alumnes del CPNL que recitaran poemes en diverses llengües.

A més de l'acte central, tots els centres de normalització lingüística del CPNL organitzen activitats relacionades amb el Dia Mundial de la Poesia a classe i col·laboren amb els actes que s'organitzen al territori amb la participació del seu alumnat i de les parelles lingüístiques del programa “Voluntariat per la llengua”.

Si voleu consultar tots els actes del Dia Mundial de la Poesia en què el CPNL participa, ho podeu fer en aquest enllaç.El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes