25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 15 de març de 2011

L'exposició 'Xeic! Paraules de l'Ebre', al Col·legi Sagrada Família de Tortosa

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" es va poder visitar al Col·legi Sagrada Família de Tortosa (C/ Accés al Seminari, s/n, de Tortosa) entre el 18 de febrer i el 7 de març de 2011

L'exposició 'Xeic! Paraules de l'Ebre', al Col·legi Sagrada Família de Tortosa

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" al Col·legi Diocesà Sagrada Família

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" va romandre al Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa del 18 de febrer al 7 de març de 2011. D'aquesta manera es va encetar la primera de les visites que farà l'exposició a diversos col·legis de la capital del Baix Ebre.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha produït l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", que recull trenta mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre.
Les paraules d'esta mostra es presenten amb una fotografia que en precedix l'entrada i, a continuació, se n'indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l'etimologia de cada mot. L'objectiu és donar a conèixer i potenciar l’ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.
"Xeic! Paraules de l'Ebre" es basa en l’exposició “Estem amoïnats”, del Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, i incorpora els mots que van obtindre més votacions en la campanya "Salvem una paraula ebrenca", impulsada pels serveis de català del CPNL a les Terres de l'Ebre el 2008. Es van recollir 1.075 paraules en total, aportades per 570 persones a títol individual i per diferents grups escolars de 50 poblacions de les Terres de l'Ebre.


CNL Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes