25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 10 de març de 2011

La Direcció General de Política Lingüística comença a oferir, a través del seu web i les xarxes socials, els 13 episodis de la sèrie televisiva "10 cites"

Aquest programa l’impulsa la Direcció General de Política Lingüística i el gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La Direcció General de Política Lingüística ha començat a oferir, a través del web www.gencat.cat/llengua i de les xarxes socials, els 13 episodis de la sèrie televisiva 10 cites, que mostra històries de convivència entre parelles lingüístiques que participen en el programa “Voluntariat per la llengua”.

Televisió de Catalunya va signar un conveni de col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística per dur a terme la producció del programa 10 cites. Ara, la Direcció General de Política Lingüística, reprèn la difusió de la sèrie com a material de suport a actuacions didàctiques i de sensibilització, adreçat al professorat  i l’alumnat de cursos de català, a les parelles lingüístiques que es fan en el marc del programa “Voluntariat per la llengua” o d’altres programes de voluntariat o intercanvi lingüístic.

Cada capítol té una durada d’entre 15 i 20 minuts i  s’estructura en diversos apartats que complementen la història central de la parella protagonista:

  •  La salutació. Els protagonistes es presenten i protagonitzen una primera mostra de diàleg cultural: la salutació.
  • Mapamundi. Què en sabem del lloc d’origen dels aprenents? Per veure-ho, en cada episodi es fa un sondeig  amb un mapamundi mut al carrer.
  • El somni. L’aprenent explica al voluntari alguna història, llegenda o somni que té a veure amb el seu lloc d’origen i il·lustra la cultura de la qual prové.
  • La retrobada. Es retroben parelles que ja van seguir el programa de voluntariat i ens expliquen quin ha estat el resultat de les deu hores de conversa. Sovint les parelles acaben establint una amistat que va més enllà del voluntariat. 
  • La teva, la meva llengua. Tant el voluntari com l’aprenent ens diuen quina paraula, frase feta, expressió de la llengua de l’altre els agrada.


Setmanalment s’oferirà un nou episodi. El primer el protagonitzen Sona i Renata, parella lingüística formada per una noia armènia i una de catalana que  viuen a Barcelona i comparteixen aficions, com ara patinar o dibuixar.

Pàgina web "10 cites"
http://www.gencat.cat/llengua/10cites

Youtube Llengua catalana
http://www.youtube.com/llengua

Facebook Llengua catalana
http://www.facebook.com/llenguacatalana

Twitter Llengua catalana
http://twitter.com/llenguacatalana


Direcció General de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes