25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 24 de febrer de 2011

Dia de la Llengua Materna a ritme de jota ebrenca

Una vintena d'alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van participar activament a l'acte commemoratiu del Dia de la Llengua Materna que va tindre lloc el 23 de febrer a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Dia de la Llengua Materna a ritme de jota ebrenca

L'alumnat de català canta una jota ebrenca.

L'alumnat nouvingut dels cursos Bàsic 2 i Elemental 2 de llengua catalana del CPNL a Tortosa van cantar en diferents idiomes una estrofa d'una jota ebrenca, amb acompanyament musical. D’aquesta manera es va posar en contacte el multilingüisme actual que es viu en la societat ebrenca amb un dels elements més característics de la cultura popular del territori. L'acte, organitzat per la biblioteca tortosina, Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, el Pla educatiu d’entorn i el CPNL, va estar presidit per la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tortosa, Rosa Cid. Roser Roldan, d'Amigues i Amics de la UNESCO, va ser l'encarregada de llegir el manifest de la diada.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra oficialment el 21 de febrer de cada any. Va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO de novembre de 1999. Ha sigut celebrat cada any des del febrer de 2000 amb l’objectiu de promoure totes les llengües del món. Aquest dia s’ofereix l’oportunitat de fer una mobilització en favor de la diversitat lingüística i el plurilingüisme.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes