25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de febrer de 2011

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

L'Àrea d'Adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó va celebrar el 21 de febrer l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, amb la col·laboració de diferents entitats i centres educatius de la ciutat.

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

L'acte va omplir la sala d'adults de la biblioteca ampostina.

L'acte es va iniciar amb la lectura del manifest a favor de la diversitat lingüística, amb traducció a la llengua de signes. Posteriorment, alumnat i usuaris del Servei Comarcal de Català del Montsià, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i els de l'Escola d'Adults d'Amposta, l'Espai Jove, l'Espai Dona, l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta i el Servei Educatiu del Montsià van fer diverses intervencions en les llengües maternes respectives. Per acabar, va tindre lloc una actuació del guitarrista Aland Zavala, que va interpretar temes tradicionals mexicans.

L'acte va ser conduït per la directora de la biblioteca, Joana Serret, i va comptar amb la presència a la sala de diversos regidors del consistori ampostí i dels responsables de les entitats participants. Hi van assistir un centenar llarg de persones, que van tancar la celebració amb un berenar típic català.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra oficialment el 21 de febrer de cada any. Va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO de novembre de 1999. Ha sigut celebrat cada any des del febrer de 2000 amb l’objectiu de promoure totes les llengües del món. Aquest dia s’ofereix l’oportunitat de fer una mobilització en favor de la diversitat lingüística i el plurilingüisme.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes