25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de febrer de 2011

La màgia protagonista de la tertúlia al punt de trobada del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Isidre Rosell fent un espectacle de màgia en el I Aplec del Voluntariat per la llengua a Olèrdola, el juny de 2009

El Centre Social de Cubelles va acollir les parelles lingüístiques de Cubelles, que s’hi reuneixen periòdicament el tercer dijous de cada mes a les set de la tarda.

La màgia protagonista de la tertúlia al punt de trobada del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Tres parelles lingüístiques van participar a la tertúlia que cada mes té lloc, el tercer dijous, al Centre Social de Cubelles a partir de les set de la tarda.

En aquesta ocasió Isidre Rosell, un dels participants en el Voluntariat per la llengua, va presentar la conversa relacionada amb el món de la màgia. Les set persones participants a la trobada van gaudir de les explicacions del presentador, que va descobrir molts detalls relacionats amb la interessant història d’aquest art, els personatges més famosos, els congressos mundials, les fires i els tipus de màgia: màgia còmica, la numimàgia (amb monedes), la cartomàgia (amb les cartes), l’il·lusionisme, etc. Una pràctica sorprenent que, com la majoria de gremis, també compta amb el favor d’un sant, en aquest cas de sant Joan Bosco, patró dels mags.

El presentador, acompanyat del seu ajudant, enTrisqui (un gosset de peluix mecànic), va acabar la sessió amb un parell de trucs de màgia amb cartes, en què tothom va participar d’una manera divertida i activa.

El Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú desplega durant tot l’any el programa del Voluntariat per la llengua a la comarca. A Cubelles, tothom que vulgui conèixer el funcionament del programa està convidat a la tertúlia amb les parelles lingüístiques que hi participen. Les trobades es fan, durant una hora, tots els tercers dijous de cada mes, a les set de la tarda, al Centre Social (c. de Joan Roig i Piera 3-5).

Excepcionalment, la trobada prevista per al mes de març, per parlar de flors i jardineria, s’haurà d’ajornar fins al primer dijous d’abril, perquè el 17 de març es farà l’acte de presentació de parelles lingüístiques i funcionament del Voluntariat per la llengua al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes