25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 21 de febrer de 2011

El CPNL celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra oficialment el 21 de febrer de cada any. Va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO de novembre de 1999. Ha sigut celebrat cada any des del febrer de 2000 amb l’objectiu de promoure totes les llengües del món. Aquest dia s’ofereix l’oportunitat de fer una mobilització en favor de la diversitat lingüística i el plurilingüisme.

El CPNL celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

International Mother Language

Cada any el CPNL també celebra aquest dia amb actes diversos al territori. Enguany en destaquem els següents:


Dilluns, 21 de febrer de 2011


Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, a Amposta

El 21 de febrer de 2011, a les 18.30 h, a la Sala d'Adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, d'Amposta, tindrà lloc la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna: les llengües del món. Es farà la lectura del Manifest a favor de la diversitat lingüística, a càrrec de lectors d'arreu del món que a la vegada són els alumnes del curs de nivell bàsic 2, del Servei Comarcal de Català del Montsià del Consorci per a la Normalització Lingüística, entre d'altres.


El Dia de la Llengua Materna, a Ràdio Tortosa


Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el dia 21 de febrer, a les 11.30 h, Ràdio Tortosa (103.3 FM) emetrà un programa commemoratiu dins de l'espai del Consorci per a la Normalització Lingüística Llengua.cat, inclòs al magazín matinal La Punta del Diamant. En el decurs d'aquest programa, de mitja hora de durada, es parlarà de la diversitat linguística a la ciutat de Tortosa i es farà una entrevista al mediador cultural Mohamed Ait, sobre la història, la situació sociolingüística i les característiques de la llengua amaziga. Roser Roldan, d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, llegirà el manifest de la diada i parlarà dels objectius del Dia de la Llengua Materna.


Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna. a Badia

El dilluns, 21 de febrer, a les 17.30 h, tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Badia del Vallès la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, iniciativa que es va celebrar per primer lloc a Bangladesh l'any 1953 i reconeguda per la UNESCO.

Per commemorar aquest dia, es faran, entre d'altres, les activitats següents: xerrada i taula rodona amb els participants dels grups de conversa Xerrem i participants del Voluntariat per la llengua, taller de cal·ligrafia àrab, taller de flors de paper, exposició sobre les llengües que es parlen a Badia, àudios de les llengües, xocolata per a tots els participants. També hi col·laboren els alumnes dels cursos de català per a persones adultes.


Dimecres, 23 de febrer de 2011

Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa

El 23 de febrer de 2011, a les 19.00 h, tindrà lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, amb la participació d'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística. Després dels parlaments de les autoritats i de la lectura del manifest de la diada, els alumnes nouvinguts de llengua catalana del CPNL recitaran l’estrofa d'una jota ebrenca en el seu idioma: anglès, wòlof, italià, castellà... Finament, es farà una cantada de l’estrofa en català per part de tots els presents amb acompanyament musical.
 

Dimecres, 2 de març de 2011

Xerrada "Les llengües d’Europa: diversitat i convivència", a Sant Andreu de la Barca

Escoles Velles - Carretera de Barcelona, 1

Xerrada per reflexionar sobre la diversitat lingüística europea, a càrrec d'Ignasi Badia, autor del Diccionari de les Llengües d'Europa.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes