25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de novembre de 2009

El voluntariat lingüístic de Tortosa visita la catedral i el nucli antic

El dissabte 14 de novembre de 2009 es va iniciar la primera de les tres sortides del programa "Les parelles lingüístiques van de turisme cultural", organitzar per l'Ajuntament de Tortosa i el Campus de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili.  

El voluntariat lingüístic de Tortosa visita la catedral i el nucli antic

Un moment de l'estada als Col·legis Reials.

La primera activitat del programa va ser una visita guiada als principals indrets del nucli antic de Tortosa, com ara la catedral  de Santa Maria, l'exposició permanent de la catedral, els Col·legis Reials i el portal del Romeu. Hi van assistir 45 persones, alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística i voluntariat lingüístic, que van gaudir, dividits en dos grups, de les explicacions dels guies especialitzats en turisme cultural.

 El programa de turisme cultural continuarà pròximament amb les activitats següents:


Dissabte 21 de novembre:
Visita a la Tortosa modernista (la Casa Brunet, el mercat i l'antic escorxador). Degustació de dolços tortosins. Visita a la Tortosa jueva (carrerons de l'antic barri jueu, els pous de les places i portal de la sinagoga). Conferència a càrrec d'Albert Curto, director de l'Arxiu Històric del Baix Ebre: "La comunitat jueva a la Tortosa medieval", a les 12.15 h, al Centre d'Interpretació del Renaixement.


Horari i lloc de trobada: a les 10.00 h, a la Cambra del Comerç.


Dissabte 28 de novembre: Visita panoràmica (castell de la Suda i Avançades de Sant Joan, passeig pel barri antic, entorn de la catedral de Santa Maria i dels Col·legis Reials). Degustació de dolços tortosins. Conferència a càrrec de Jordi Jordan, president de l'Associació d'Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa: "Sis quilòmetres de muralles i castells", a les 12.15 h, al Centre d'Interpretació del Renaixement.


Horari i lloc de trobada: a les 10.00 h, a la plaça del Paiolet.


Ajuntament de Tortosa i Universitat Rovira i Virgili

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes