25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 15 de juliol de 2009

Voluntariat i alumnat de la Ribera d'Ebre celebren junts el final de curs

El Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre va celebrar amb una festa, el dia 1 de juliol al vespre, el final de curs del nivell bàsic 3, que tanca un cicle de classes de dos anys. Música, beguda i menjar típics dels països de l'alumnat van seguir l'entrega de notes i la xerrada informativa sobre el programa de voluntariat lingüístic.

Voluntariat i alumnat de la Ribera d'Ebre celebren junts el final de curs

Alguns dels assistents, amb la professora, durant la festa de cloenda del curs.

La celebració, que va comptar amb una vintena llarga de persones, va començar amb l'entrega de notes de l'examen final del curs, que s'havia dut a terme uns dies abans i que va aprovar tothom. La majoria d'alumnes d'aquest bàsic 3 havia fet prèviament classes dels nivells bàsics 1 i 2 a diversos llocs de la comarca, encara que alguns d'ells venien dels cursos inicials per a angloparlants que, de manera experimental, es van dur a terme a Móra d'Ebre durant l'any 2007 i 2008 amb la mateixa professora, Montsant Aymat.

A la festa de final de curs també s'hi van afegir familiars i amics i alguns dels voluntaris de la comarca, que des de l'última edició de presentació del programa "Voluntariat per la llengua", ja fa un any, fan parella amb alguns dels alumnes del curs. La seva presència va servir per exemplificar en viu la informació que es va donar sobre el voluntariat lingüístic, i la majoria dels alumnes va mostrar molt d'interès a fer-se aprenents i poder continuar practicant el català fora de les classes.

Un cop acabada la part oficial de la celebració, va començar la festa: l'alumnat va voler acomiadar-se del curs oferint una mostra de productes gastronòmics dels seus països elaborats per ells mateixos. Entre d'altres menges exquisides, de salat hi va haver embotits ibèrics, truita de patates, Scott eggs (ous durs amb botifarra escocesos), sausage rolls (rollets de llonganissa), cucumber sandwich (entrepants de cogombre per al te) i servilatas (llonganissa seca lituana), i de dolç es va degustar carrot cake (pastís de pastanaga), Victoria sandwich (pastís de melmelada de la reina Victòria), meduoliai (dolços lituans), Bakewell tarts (pastissets de Bakewell), Rozijnen Walnoten Appeltaart (pastís holandès de poma, panses i nous) i coca de xocolata de la Ribera d'Ebre. De beguda hi va haver laban (llet fermentada amb espècies marroquina) i cava català. Tot es va acompanyar amb música folklòrica del Magreb, de Lituània, d'Anglaterra, d'Irlanda, dels Països Baixos i de Catalunya.

Els alumnes del curs que van assistir a la festa eren procedents de l'Aragó, Portugal, Anglaterra, Escòcia, els Països Baixos, Lituània, el Marroc, el Panjab, el Panamà, la República Dominicana i el Perú.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes