25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 20 de maig de 2009

Es presenten quaranta noves parelles lingüístiques a Tortosa

L'acte, que va coincidir amb l'estada de l'exposició "20 anys junts pel català" a la ciutat i amb la celebració del 20è aniversari del Consorci, va oferir el context idoni per presentar les parelles lingüístiques de l'edició 2009 del programa "Voluntariat per la llengua" a Tortosa.

Es presenten quaranta noves parelles lingüístiques a Tortosa

Gemma Curto i Adama Ndiaye són una de les parelles d'aquesta edició

El Servei Local de Català (SLC) de Tortosa va presentar el dia 20 de maig una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" a la ciutat.
 
 
El secretari de Política Lingüística de la Generalitat i president del CPNL, Bernat Joan, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van presidir la celebració, que va comptar també amb les intervencions del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i del president del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, Francesc Gas.
 

El Servei de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) desenvolupa una campanya d'inscripció de nous voluntaris catalanoparlants que vulguin afegir-se al programa. L'objectiu és facilitar una parella lingüística als no catalanoparlants que estan aprenent la llengua catalana mitjançant cursos de català per a adults del CPNL.  Des que ha començat l'any 2009 ja s'han formalitzat mig centenar de parelles a la ciutat.

Aquestes parelles van ser presentades de forma oficial durant l'acte, en el qual també es va fer un homenatge a alguns dels participants del programa, com Bernat Monllaó, Saule Kaliyeva, Amelia Manrique, Lyudmyla Futa i Carlos Bardí, per la seua fidelitat i per haver-se prestat a cedir la seua imatge o la seua veu per tal de promocionar el Voluntariat per la Llengua i, així,  animar altres persones a provar aquesta experiència.

De la mateixa manera, es van presentar en públic una jota i un diàleg humorístic que el grup musical de les Terres de l'Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries havien enregistrat especialment per promoure el programa del Voluntariat per la Llengua a les Terres de l'Ebre. Es va agrair la seua col·laboració desinteressada amb un detall de terrissa. I també a Ràdio Tortosa i Imagina Ràdio per facilitar els estudis, realitzar i difondre la falca radiofònica del VxL.

Les persones interessades a fer-se voluntàries lingüístiques podeu posar-vos en contacte amb el SLC de Tortosa (a la segona planta de l'Ajuntament), amb el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (c. Nou del Vall, 9), o bé trucant al telèfon 977 51 07 20. També hi ha la possibilitat de donar-se d'alta per Internet (www.vxl.cat) o per telèfon, al 012.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes