25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 8 de febrer de 2011

Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet 2011

Un concurs sobre diversitat lingüística adreçat a persones adultes

Comença novament la Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet, un concurs ja consolidat que arriba a la tercera edició. La inauguració es durà a terme avui, a les 19 h, a la Biblioteca Central Tecla Sala amb una xerrada a càrrec del conegut verbívor Màrius Serra.

L’acte el presidiran Lluís Esteve, regidor d’Educació i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet, i Mario Sanz, tinent d’alcalde d’Educació i Cultura.
El concurs, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística de l'Hospitalet i la xarxa de Biblioteques de la ciutat, durarà cinc setmanes i cada setmana es faran públiques tres preguntes de diferents temàtiques: topònims de l’Hospitalet; Àfrica, Àsia i Europa; diversitat dialectal del català; antropònims de l’Hospitalet; Amèrica i Oceania. Les preguntes es publicaran al bloc de la Gimcana: http://gimcanalh.cpnl.cat. Les respostes s’hauran d’enviar per Internet al mateix bloc.

La Gimcana pretén que els participants prenguin consciència de la diversitat lingüística i entenguin que les llengües, amb independència del nombre de parlants, s’han de respectar, ja que totes expressen una concepció del món amb matisos particulars. Avui dia se’n parlen unes 6.000 arreu del planeta, però la meitat, com a mínim, desapareixeran al llarg del segle XXI si ningú no hi posa remei. L’Hospitalet reflecteix aquesta diversitat lingüística, ja que hi viuen persones de 136 nacionalitats diferents.

Els patrocinadors principals de la Gimcana d’enguany són La Farga, Ikea, Abacus i Bonpreu. Les persones guanyadores obtindran diversos regals i vals de compra per gastar en aquestes marques.

Per participar en el concurs només cal tenir més de 16 anys i ganes de passar-s’ho bé. S’hi pot concursar individualment o en grup. La inscripció es farà a través del bloc i no es tancarà fins que s’acabi el concurs.

Com a activitat complementària es podrà visitar l’exposició “Les Llengües dels catalans” que s’exposarà a l’Harmonia del 5 al 17 de març.

El dia 29 de març es clourà la Gimcana, amb un acte de lliurament de premis al Teatre Joventut.

Es pot tenir més informació al bloc: http://gimcanalh.cpnl.cat, o a qualsevol dels punts d’informació de la Gimcana: les biblioteques de la ciutat, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i el Centre de Normalització Lingüística de l'Hospitalet.


CNL de l'Hospitalet

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes