25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 11 de gener de 2011

L'exposició 'Xeic! Paraules de l'Ebre', a Tarragona

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" es podrà visitar a la ciutat de Tarragona entre el 17 de gener i l'11 de febrer de 2011.

L'exposició 'Xeic! Paraules de l'Ebre', a Tarragona

La mostra de lèxic ebrenc serà al vestíbul de l'edifici de l'antiga Facultutat de Lletres i Química de Tarragona, a la plaça de la Imperial Tàrraco número 1. El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona és l'organitzador de la mostra a la capital de la província.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha produït l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", que recull trenta mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre.

Les paraules d'esta mostra es presenten amb una fotografia que en precedix l'entrada i, a continuació, se n'indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l'etimologia de cada mot. L'objectiu és donar a conèixer i potenciar l’ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

"Xeic! Paraules de l'Ebre" es basa en l’exposició “Estem amoïnats”, del Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, i incorpora els mots que van obtindre més votacions en la campanya "Salvem una paraula ebrenca", impulsada pels serveis de català del CPNL a les Terres de l'Ebre el 2008. Es van recollir 1.075 paraules en total, aportades per 570 persones a títol individual i per diferents grups escolars de 50 poblacions de les Terres de l'Ebre.

 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes