25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de novembre de 2006

Sabadell inicia amb la xifra rècord de 130 parelles lingüístiques la setena edició del programa Voluntaris per la Llengua

Durant el mes de novembre el CNL de Sabadell posa de nou en marxa el programa Voluntaris per la Llengua, que aquesta edició comptarà amb 130 parelles lingüístiques, una cinquantena més que en l’edició anterior.
El CNL ha ofert tant a les persones aprenents com a les persones voluntàries que s’incorporen de nou al programa unes sessions d’orientació perquè coneguin amb detall els objectius i el funcionament de les trobades lingüístiques.

Aquesta activitat té una durada de 10 sessions d’una hora cadascuna i que consisteix a crear espais de comunicació en català en un ambient de conversa informal i espontània en què l’aprenent pugui practicar l’ús oral de la llengua. Al llarg d’aquestes trobades voluntaris i aprenents es trobaran en diferents indrets de la ciutat i faran activitats ben diverses, des de visites a museus i exposicions fins a converses en algun cafè o llargues passejades pels carrers i places de la ciutat.

El CNL de Sabadell va posar en marxa aquest projecte al gener de 2004. Tal com estava previst, el programa també s’està realitzant en altres poblacions integrades al CNL de Sabadell, com són Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda. En les sis edicions que s’han format des de llavors hi han participat 420 parelles lingüístiques.
Està previst que les persones voluntàries i aprenents d’aquestes diverses poblacions celebrin de manera conjunta i festiva la seva participació en el programa. Si el curs passat era Santa Perpètua de Mogoda la població que organitzava i acollia la I Trobada de Voluntaris per la Llengua, aquest curs serà Castellar del Vallès la seu de la II Trobada, el 21 d’abril del 2007, en el marc d’un acte lúdic de reconeixement a les persones voluntàries i aprenents que en formen part.

Voluntaris per la Llengua és un programa participatiu i obert a la incorporació continuada tant de persones aprenents com de persones voluntàries i d’entitats. Al febrer reiniciarem el programa amb una propera edició que espera formar noves parelles.

Sabadell, 27 d’octubre de 2006
CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes