25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 22 de novembre de 2010

Ràdio Vilafranca emet ONESCAT, un curs de català inicial per a persones que no l’entenen ni el parlen

Els disset capítols del curs es podran seguir per l’emissora els dissabtes a partir de les 2 del migdia

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) recull en un espai web específic (www.cpnl.cat/onescat) la informació del curs. També s’hi poden consultar els arxius de so amb els guions dels programes.

Ràdio Vilafranca emet ONESCAT,  un curs de català inicial per a persones que no l’entenen ni el parlen

Onescat

Ràdio Vilafranca emetrà a partir del dissabte 27 de novembre el programa Onescat, un curs de català inicial pensat per emetre’s per ràdio, que s’adreça a persones nouvingudes que no entenen ni parlen català i que tenen el castellà com a primera llengua, especialment persones de procedència llatinoamericana. El curs consta de 17 capítols de 20 minuts de durada cada un, en els quals es tracten temes diversos, com ara les presentacions, l'habitatge, anar a comprar, la feina, etc. L’objectiu principal de l'Onescat és fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana en les situacions comunicatives quotidianes, com presentar-se o fer i respondre preguntes molt senzilles de temes personals.

COM Ràdio ha enregistrat i produït el curs i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) l’ha dissenyat i organitzat, basant-se en el programa d’aquest nivell de la Secretaria de Política Lingüística i també del Marc europeu comú de referència. La primera versió d’aquest curs fou elaborat per l’equip tècnic del Centre de Normalització Lingüística de Girona.

A més d’escoltar el programa en directe per ràdio (90.1 FM), els oients també podran seguir-lo en línia a qualsevol hora del dia fent l’enllaç a la pàgina web de l’emissora www.rtvvilafranca.cat.

Difusió

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, des del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès, també col·labora en la difusió del programa Onescat entre tots els alumnes de cursos per a no catalanoparlants. L’emissió dels capítols coincideix amb el començament de dos cursos inicials, que s’impartiran durant el mes de novembre i desembre a Vilafranca, però també amb un curs inicial a Torrelles de Foix i cursos bàsics a Gelida. A banda dels cursos, les persones que participen en el Voluntariat per la llengua en rebran la informació.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) recull en un espai web específic (www.cpnl.cat/onescat) la informació i la documentació del curs, des d’on s’informa de les emissores que l’emeten i els horaris d’emissió. També s’hi poden consultar els arxius de so amb els guions dels programes.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes