25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 5 de novembre de 2010

El Ple del CPNL fa un repàs de l'activitat entre el 2006 i el 2010

L'any 2010 ha estat l'any de l'aprovació del nou Reglament

Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística de la Generalitat i de Catalunya i president del Consorci, va presidir la sessió acompanyat dels dos vicepresidents, Ramon Nicolau -regidor de Participació de l'Ajuntament de Barcelona, nomenat en aquella sessió en representació dels ens locals-, i Paquita Sanvicén i Torné, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística.

 

El Ple del CPNL fa un repàs de l'activitat entre el 2006 i el 2010

Presidència del Ple del CPNL

Les primeres paraules de Bernat Joan van ser un emotiu record al mestre Joan Solà, qui va ser mestre i company de camí del Consorci, i a qui es poder escoltar de manera molt especial en el primer Congrés Convit.

A continuació, es va informar del nomenament del senyor Ramon Nicolau com a vicepresident del CPNL en representació dels ens locals, i se li va donar la benvinguda.

També es va ratificar la incorporació de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, amb què ja seran 96 els ajuntaments consorciats, 14 dels quals ho han fet entre el 2007 i el 2010.

Els assistents van seguir amb interès la presentació que va fer Bernat Joan del resum de les activitats més destacades i de les dades més significatives dels quatre anys de legislatura: un 40% d'increment durant els últims quatre cursos acadèmics (més de 455.000 inscripcions en total); extensió i expansió del programa Voluntariat per la llengua, ara també a les empreses associat a la responsabilitat social, i en entorns com són els centres penitenciaris; obertura de cursos de català per ràdio amb el programa Onescat i amb el microespai “Tastets de llengua” i expansió de la presència del CPNL a la xarxa amb els espais de Facebook, Twitter, en canal Youtube i els blocs i wikis del Consorci.

De l'any 2010 se'n destaca l'aprovació del nou Reglament, i la Jornada de reflexió sobre el CPNL que va tenir lloc el dia 20 de maig a Sabadell, en què els presidents de CNL assistents van debatre sobre qüestions organitzatives i pressupostàries del CPNL.

Finalment destaquem les paraules de Bernat Joan: No hem de perdre de vista que el Consorci treballa buscant la cohesió social a través del foment de l'ús i del coneixement de la llengua catalana. La cohesió social, en moments de crisi, és de vital importància, i el foment de la nostra llengua en uns moments com el que estem vivint esdevé essencial”.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya,
96 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes