25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 d'octubre de 2006

S’han presentat els plans d’acolliment lingüístic per a la població nouvinguda a la demarcació de Barcelona

El Govern i els ens locals ha invertit 937.942,24 euros en els plans d’acolliment lingüístic de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental

S’han presentat els plans d’acolliment lingüístic per a la població nouvinguda a la demarcació de Barcelona

El sr. Sixte Moral, la sra. Carme San Miguel i el sr. Francesc Molina en un moment de la presentació

Aquest migdia ha tingut lloc al municipi de Cornellà de Llobregat la presentació dels plans d’acolliment lingüístic de la demarcació de Barcelona (sense Barcelona ciutat). L’acte ha anat a càrrec del secretari de Política Lingüística, Sixte Moral, de la delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, i del president del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat, Francesc Molina.

Sixte Moral ha posat de relleu que, en el de les comarques esmentades, participen en el plans d’acolliment lingüístic 14 centres del Consorci per a la Normalització Lingüística. Cal destacar també l’adhesió de 49 municipis i 15 associacions d’immigrants.

El secretari de Política Lingüística ha destacat el pressupost extraordinari de 937.942.24 euros, aportats per la Secretaria de Política Lingüística, la Secretaria per a la Immigració, els ens locals i la Diputació de Barcelona, que s’ha dedicat a acolliment lingüístic i que ha permès passar de 580 cursos el 2003-2004 a 692 cursos el 2005-2006.

De la seva banda, Francesc Molina ha explicat que l’alumnat que participa en els cursos inicials i bàsics procedeix bàsicament de l’Amèrica del Sud i ha destacat el fet que en la seva majoria són dones. Molina ha destacat també la flexibilitat que demostren els centres a l’hora d’organitzar els cursos per tal de cobrir les necessitats de l’alumnat.

La delegada del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, ha expressat la seva satisfacció pel fet que actualment els plans d’acolliment lingüístic es facin a 150 municipis de Catalunya. San Miguel ha destacat també la col·laboració existent entre els diferents departaments de la Generalitat i els ens locals per dur a terme aquests plans.


Secretaria de Política Lingüística
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes