25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 29 d'octubre de 2010

Homenatge a Joan Solà en els cursos de català per a adults de Móra d'Ebre

L'alumnat dels nivells intermedi i suficiència en van poder conèixer i comentar la tasca i en van llegir un article a classe

Amb motiu de la mort, el passat 27 d'octubre, del gran lingüista Joan Solà, el Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre va recollir una sèrie d'articles i de vídeos en què es parlava de la seva extraordinària tasca per tal que, en els diversos cursos que es van impartir la tarda dels dies 27 i 28, se'n pogués parlar i retre-li, així, un petit acte de (merescudíssim) reconeixement.

 

Homenatge a Joan Solà en els cursos de català per a adults de Móra d'Ebre

Coberta del llibre "Plantem cara", que va presidir les classes a tall d'homenatge

Com a homenatge al Dr. Joan Solà, la tècnica del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, Montsant Aymat, va preparar un recull d'articles i de vídeos de periodistes i col·legues de professió sobre el seu llegat per tal que l'alumnat dels nivells intermedi i suficiència, que tenien classe el que quedava de setmana, els poguessin llegir i, d'aquesta manera, en poguessin conèixer i comentar la tasca. 

A l'aula també s'hi va llegir l'article "Catarsi", publicat per Joan Solà l'any 1999 i recopilat dins del seu llibre Plantem cara. Defensa de la llengua, defensa de la terra, que va presidir tota la classe dret al mig de la taula de la professora. A part de poder comprovar-ne la maduresa intel·lectual, amb la lectura d'aquest article, escrit amb el típic estil irònic de l'autor, es va intentar transmetre a l'alumnat les enormes dificultats que pot arribar a tenir un pobre professor per corregir un simple text, una situació que es produeix més que habitualment -encara que no s'hi pensi-, la descripció de la qual va arrencar diverses rialles dels assistents.

Joan Solà i Cortassa era catedràtic de lingüística, col·laborador apassionat en mitjans de comunicació, autor d'una quarantena de llibres i de milers d'articles, director de la Gramàtica del català contemporani, codirector de les Obres completes de Pompeu Fabra i editor de L'obra de Joan Coromines: cicle d'estudi i homenatge; un treballador incansable que va ser investit Doctor Honoris Causa i va ser premiat amb la Medalla Narcís Monturiol, la Creu de Sant Jordi i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes: tot un referent acadèmic i del món intel·lectual català.

 

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes