25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 30 de setembre de 2010

El Dr. Pere Navarro pronuncia la conferència 'Aproximació al català de la diòcesi de Tortosa'

L'acte va comptar amb la presència d'una seixantena de persones

El dia 30 de setembre es va celebrar l'acte inaugural dels cursos de català per a adults 2010-2011, en el marc de les activitats organitzades pel Campus Extens-Antena Cultural de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a la ciutat de Tortosa.

El Dr. Pere Navarro pronuncia la conferència 'Aproximació al català de la diòcesi de Tortosa'

El Dr. Navarro va presentar diversos mapes lingüístics.

El Campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE) van organitzar conjuntament la conferència “Aproximació al català de la diòcesi de Tortosa”, a càrrec del Dr. Pere Navarro, professor titular de la URV. La conferència va comptar amb la presència de Sara Romaguera, en representació de la URV, i de Francesc Gas, president del CNLTE.

Una seixantena de persones, entre professorat, alumnat i públic en general, van escoltar les explicacions del Dr. Navarro sobre els trets més característics de la parla dels municipis de l'àrea geogràfica de la diòcesi tortosina. Navarro va exemplificar les seues explicacions amb mapes lingúístics, posant en evidència la unitat de la llengua catalana en aquesta àrea geogràfica, que comprèn poblacions situades a Catalunya, l'Aragó i el País Valencià.

Aquesta conferència va significar el tercer acte conjunt que organitzen la URV i el CNLTE, després d'una jornada sobre nutrició i interculturalitat celebrada el 2008 i una programa de visites culturals per Tortosa adreçat al voluntariat lingüístic i alumnat l'any 2009. Va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tortosa i la Diputació de Tarragona.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes