25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 11 d'octubre de 2006

Acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per augmentar la inversió en cursos de català bàsic per a estrangers

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci per a la Normalització Lingüística han signat aquest matí el conveni marc de col·laboració que permetrà triplicar en dos anys la inversió econòmica al pla d’Acolliment lingüístic a la ciutat, en el qual s’inclouen els cursos bàsics de català per a la població nouvinguda a Barcelona.
Acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per augmentar la inversió en cursos de català bàsic per a estrangers

Sixte Moral i Carles Martí, en el moment de la signatura del conveni.

Sixte Moral, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), i Carles Martí, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, han signat aquest nou acord institucional segons el qual la Generalitat i l’Ajuntament compartiran en un 65,9% i en un 34,1 %, respectivament, el finançament del programa d’Acolliment lingüístic a Barcelona per 2006 i 2007.

“La finalitat d’aquest esforç conjunt entre Generalitat i Ajuntament és que no hi hagi llista d’espera per aprendre català” ha manifestat Carles Martí, i ha afegit que “la clau és cobrir tota la demanda”. Segons Martí i Moral, mitjançant el pla d’Acolliment lingüístic “volem facilitar la inserció dels immigrants a la ciutat ja que complementem l’aprenentatge de la llengua amb el coneixement de l’entorn; volem garantir la igualtat d’oportunitats i cohesionar la societat i, alhora, volem fer difusió de la llengua catalana i impulsar-ne l’ús en tots els àmbits de la societat”.

Per al 2006 el pressupost global del programa d’Acolliment lingüístic és de 2.276.176 € que es cobrirà d’acord amb les aportacions pactades per ambdues administracions.

Amb aquests pressupostos, el 2006 es preveu arribar a 16.700 inscripcions als cursos bàsics de català, 3.000 més que l’any 2005, i la previsió per al 2007 és arribar fins a 18.500 inscripcions. Així doncs, l’acord entre Generalitat i Ajuntament representa un augment del 35% en dos anys del nombre d’inscripcions al cursos bàsics de català.

L’any 2005 el programa d’Acolliment lingüístic es va posar en marxa amb un pressupost de 850.000 € que va finançar la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, es va fer càrrec del nou local situat a la Plaça de Catalunya núm. 9, 2n 1ª, que es va habilitar com a seu del Centre d’Acolliment Lingüístic de Barcelona.

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes