25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 9 d'octubre de 2006

Es triplica el nombre de persones inscrites en els cursos inicials i bàsics de català a la demarcació de Lleida

Aquest migdia el secretari de Política Lingüística, Sixte Moral, ha presentat els plans d’acolliment lingüístic de la demarcació de Lleida. També han participat a l’acte el cap de l’Oficina del delegat del Govern, Josep Maria Beà, el president del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, Xavier Macià, i el responsable territorial de Política Lingüística, Joan Josep Ardanuy.

Sixte Moral ha destacat de manera especial l’augment de persones inscrites en els cursos inicials i bàsics de Lleida, que han passat de 604 el curs 2003-2004 a 1.882 en el curs 2005-2006. Aquest increment ha estat possible gràcies a les aportacions de les secretaries de Política Lingüística i d’Immigració i a la col·laboració dels ajuntaments, juntament amb el treball i reorientació professional del personal docent del Consorci per a la Normaltizació Lingüística. Pel que fa a la procedència de l’alumnat, Xavier Macià ha destacat que, a la demarcació de Lleida, els col·lectius més importants són els que provenen de l’Amèrica Llatina i de l’Europa de l’Est.

Xavier Macià també ha valorat molt positivament l’Espai Àgora, de Lleida, que permet el contacte entre aprenents i ofereix un aula multimèdia per a l’autoaprenentatge, i ha comentat la imminent presentació d’un espai similar a Cervera.

En la seva visita a Lleida, el secretari de Política Lingüística també ha fet balanç dels cinc anys de vida dels cicles de cinema infantil en català, actualment agrupats sota la marca CINC (Cinema Infantil en Català) i ha qualificat l’evolució de molt positiva, ja que va començar a la ciutat de Lleida i, en aquest temps, s’ha estès a 20 localitats i cobreix tot el territori. Aquest projecte, a hores d’ara totalment consolidat, ha servit per incrementar la presència de pel·lícules en català a les sales i l’assistència de públic.CNL de Lleida
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes