25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 21 de juliol de 2010

El TERMCAT publica en línia el Diccionari general de l'esport

Hi han col·laborat més de dos-cents cinquanta especialistes de tots els territoris de parla catalana i conté prop d'onze mil termes

El TERMCAT publica en línia un diccionari sobre l’àmbit esportiu que conté 11.000 termes de 80 esports diferents.

Aquest diccionari és la versió en línia del Diccionari general de l’esport, una obra elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de diverses federacions balears i valencianes i amb el suport dels governs català (Secretaria de Política Lingüística), andorrà (Direcció General de Política Lingüística) i balear (Direcció General de Política Lingüística). En l’elaboració de l’obra han intervingut més de dos-cents cinquanta especialistes de tots els territoris de parla catalana.
 
El Diccionari general de l’esport vol ser una eina de consulta habitual d’un públic molt ampli: practicants, tècnics, àrbitres, aficionats, periodistes, traductors i correctors. En general, de tothom que estigui interessat a conèixer la denominació catalana d’un concepte, el seu equivalent en castellà, francès o anglès, el significat exacte d’un terme o, per exemple, quins són els termes bàsics d’un esport concret.
 
L’obra s’integra en la col·lecció Diccionaris en Línia, que aplega reculls de terminologia sobre diversos àmbits d’especialitat, com ara la Terminologia dels videojocs o el Diccionari dels mercats financers. La interfície utilitzada permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua i en l’índex temàtic o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició o la nota.
 
El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar i promoure les actuacions terminològiques en llengua catalana.
 
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l’esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2010. (Diccionaris en Línia)
< http://www.termcat.cat/dicci/esport/index.html >
 
Més informació a www.termcat.cat.


TERMCAT

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes