25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 15 de juliol de 2010

Reus acollirà el 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana

Impulsat per la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, preveu l'assistència de 350 congressistes.
Reus acollirà el 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana

Empar Pont i Bernat Joan en la roda de premsa de presentació

Les jornades, en què col·laboraren  el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona o la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus entre altres,  s'estructuraran entorn dos eixos temàtics: Llengua i immigració i Llengua i empresa, amb ponències, taules rodones, exposicions i experiències relacionades. Reus pren el relleu de Girona que el 2009 va organitzar el primer congrés que en aquella ocasió va centrar el debat entorn el multilingüisme des de diferents vessants: les tecnologies de la Informacio i les comunicacions (TIC) i sobre el multilingüisme i societat.

La iniciativa va sorgir de l'Ajuntament de Girona, i s'hi van sumar diferents institucions: la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Girona, el Govern d'Andorra, l'Institut Font Nova de la Vila de Perpinyà i la Xarxa Vives d'Universitats.

Reus hi va participar amb una taula rodona amb la intervenció de la regidora de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i presidenta del CNL de l'Àrea de Reus, Empar Pont, sobre acolliment lingüístic des del treball coordinat i conjunt d'ambdues institucions i presentant el Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català que impulsen Regidoria i CNL des de l'any 1999. La regidora va presentar la candidatura de Reus per a l'organització del proper congrés Convit.

Regidoria de Política Lingüística
Reus compta des de l'any 1998 amb una regidoria de Política Lingüística. Es va crear per treballar específicament a favor de la llengua catalana des de l'administració local, afermant l'aposta que havia fet l'Ajuntament de Reus pel català com a llengua d'ús habitual de l'administració municipal i de relació amb la ciutadania. La regidoria ha impulsat eines per atendre consultes sobre lingüística, sobre recursos lingüístics, drets lingüístics i revisió de documents a més de promoure la formació entre els treballadors dels serveis municipals, entre d'altres tasques. L'any 2009 la regidoria va celebrar els deu anys d'existència i el Consorci per a la Normalització Lingüística en va fer 20.
 


Ajuntament de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes