25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 7 de juliol de 2010

La Generalitat fa un acte de reconeixement a l’alumnat que ha aconseguit el nivell bàsic de català aquest 2010

El secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Bernat Joan, i el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, han presidit l’acte

La Generalitat fa un acte de reconeixement a l’alumnat que ha aconseguit el nivell bàsic de català aquest 2010

Fotografia de grup de l'alumnat de nivell bàsic del CPNL

Ahir va tenir lloc lloc l’acte de reconeixement a l’alumnat que ha finalitzat recentment amb èxit el curs Bàsic 3 (B3) de català, que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i financen la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania.

Aquests alumnes han obtingut el certificat de nivell bàsic de català, que garanteix la capacitat d’afrontar un ampli ventall de situacions de comunicació amb un grau suficient de recursos lingüístics que els permeten una expressió prou precisa, fluïda i correcta.

Les inscripcions als cursos de català del CPNL del curs 2009-2010 se situen al voltant de les 118.000 (dades tancades a 31 de maig). Des del CPNL s’espera tancar el curs acadèmic amb una xifra d’inscripcions similar a la del curs 2008-2009, en què n'hi va haver 126.000. D’entre tota la formació que ofereix el CPNL, el cursos inicials i bàsics són els que registren més demanda. Així, en el curs 2009-2010, s’han realitzat 2.754 cursos inicials i bàsics als quals s’hi ha inscrit 69.761 persones.

Pel que fa als cursos B3, s’ha comptat amb una xifra de 11.304 persones inscrites i un total de 478 cursos presencials que s’han fet a tot el territori. Les procedències d’aquest alumnat continuen la tendència d’anys anteriors, amb el col·lectiu més nombrós provinent de l’Amèrica del Sud.

Cal destacar també les persones procedents de la resta de l’Estat Espanyol i la presència del col·lectiu africà.

 

Des de l'any 2005, el CPNL col·labora amb la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania per a l'organització d'activitats d'acolliment, especialment per a l'organització de cursos per a associacions de persones immigrades. En aquests cinc anys (2005-2009) s'han organitzat prop de 1.500 cursos.


Grup de música del CNL d'Osona

L’acte es va tancar amb una actuació musical del grup de música creat per alumnes i voluntaris del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, que recull la tradició de la música popular catalana i hi incorpora sons provinents d’altres cultures. Al grup hi ha persones nascudes a Catalunya, l’Estat espanyol, França, el Marroc, Senegal, Ghana, Nigèria, Mali, Brasil, Nicaragua, Colòmbia, Bolívia, Argentina i la Xina. Parlen llengües molt diferents, però entre tots en tenen una de comuna que els serveix per relacionar-se: el català.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes