25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de juny de 2010

El Servei Local de Català de Tarragona clou el curs 2009-10 i es trasllada de seu

A partir del 26 de juliol, el CNLT obre portes a la nova seu de la pl. Imperial Tàrraco

La cloenda del curs 2009-10 del Servei Local de Català de Tarragona, la tarda del 21 de juny, ha estat la darrera que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Antiga Audiència, ja que a finals d'aquest mes la seu del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, que ho és també del Servei Local de Tarragona i del Servei Comarcal del Tarragonès es trasllada a una nova seu, al segon pis de l'antiga Facultat de Lletres, a la plaça Imperial Tàrraco.

El Servei Local de Català de Tarragona clou el curs 2009-10 i es trasllada de seu

Els alumnes van llegir un poema de Màrius Torres, cadascú en la seva llengua materna

En la presentació de l'acte, la directora del CNL, Rosa Ibarz, va fer un balanç aproximat del curs de tot el CNLT i del Servei Local de Tarragona, del qual va destacar els cursos organitzats gràcies a acords i convenis de col·laboració amb els instituts municipals de Serveis Socials i de Formació de Tarragona, la Guàrdia Urbana i l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona. Durant aquest curs, el CNLT ha tingut prop de 5.000 alumnes, repartits entre 320 cursos de tota mena que s'han organitzat des de les onze oficines i serveis de què disposa el CNL.

La part central de la cloenda, abans del lliurament de certificats, va ser l'acte d'homenatge al poeta lleidatà Màrius Torres, el centenari del naixement del qual es commemora enguany. A partir del llibre Escata de drac 2010, editat pel CNL de Lleida i el seu Ajuntament per aquest centenari, una sèrie d'alumnes dels cursos de Tarragona va llegir-ne el poema "Això és la joia" en català i en anglès, àrab, castellà, basc, francès, japonès, polonès, portuguès, romanès, rus i ucraïnès.

Un cop repartits els certificats, la presidenta del Consell del CNL de Tarragona, Rosa M. Rossell, va tancar l'acte encoratjant els alumnes a usar el català que han après als cursos —i oferint-los participar del Voluntariat lingüístic si tenen dificultats per practicar la llengua en el seu entorn habitual. També va remarcar que intentar aprendre la llengua del país d'acollida és la millor manera de conèixer-nos i d'integrar-se a la societat local. Finalment, Rossell va fer referència al trasllat a la nova seu, on hi haurà més i millors aules per impartir els cursos, i va anunciar que és un trasllat provisional abans del definitiu, al futur espai cultural del la Tabacalera d'aquí a uns quatre anys.


SLC de Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes