25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de juny de 2010

El TERMCAT publica un diccionari en línia sobre gestió de la qualitat

És el resultat d'un projecte coordinat pel TERMCAT en el marc de la Xarxa Panllatina de Terminologia

El TERMCAT posa a disposició dels usuaris un diccionari sobre la gestió de la qualitat.

El TERMCAT publica un diccionari en línia sobre gestió de la qualitat

El recull, consultable des del web www.termcat.cat, s'ha elaborat en el marc de la Xarxa Panllatina de Terminologia (Realiter), creada per iniciativa de la Unió Llatina amb l'objectiu afavorir el desenvolupament de les llengües romàniques. La coordinació del projecte ha anat a càrrec del TERMCAT, que ha facilitat la nomenclatura de partida en català, castellà, francès i anglès.

El recull conté 84 termes, procedents de la Norma ISO 9000:2005, Quality management systems. Fundamentals and vocabulary. Cada terme presenta les denominacions equivalents en set llengües romàniques (català, castellà, francès, gallec, italià, portuguès i romanès), amb els indicadors de categoria gramatical corresponents, i també en anglès.

L'obra s'integra en la col•lecció Diccionaris en Línia, que aplega reculls de terminologia sobre diversos àmbits d'especialitat, com ara la Terminologia dels videojocs, el Diccionari d'esports olímpics o el Diccionari dels mercats financers. Els termes del diccionari es poden consultar a partir dels índexs alfabètics que es mostren en el marc de l'esquerra o introduint directament una denominació en l'espai de cerca.

El TERMCAT és també usuari d'aquesta terminologia, ja que ha certificat els seus processos clau d'acord amb la norma de sistemes de gestió de la qualitat (ISO:EN UNE 9001:2008), la qual cosa palesa el compromís del Centre per la millora contínua i per impulsar el progrés de la llengua catalana en els àmbits català i internacional.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s'encarrega de coordinar i promoure les actuacions terminològiques en llengua catalana.
 


Secretaria de Política Lingüística
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes