25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 d'octubre de 2006

Amposta clou la primera edició dels Voluntaris per la Llengua

Es van lliurar diplomes i llibres de lectura fàcil

El passat  14 de setembre va tenir lloc al Casal l'acte de cloenda de la primera edició dels Voluntaris per la Llengua a Amposta.

Amposta clou la primera edició dels Voluntaris per la Llengua

Voluntaris i aprenents d'Amposta

L’acte va estar presidit pel Sr. Francesc Josep Fosch, regidor de Mitjans de Comunicació de l'Ajuntament; Laia Subirats, tècnica d'Immigració de l'Ajuntament; Montserrat Ingla, tècnica de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat;  Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística Terres de l’Ebre (CNLTE), i Isabel Obradós, tècnica del Servei Comarcal de Català del Montsià.

 

Durant l’acte es va  fer un reconeixement públic als voluntaris i aprenents per l' interès demostrat vers la llengua catalana.El regidor va lliurar els certificats a aquelles persones voluntàries i aprenents que van realitzar les 10 hores de conversa previstes al programa Voluntaris per la Llengua. Els participants al programa també van ser obsequiats amb llibres de literatura en català, en el cas dels aprenents, de lectura fàcil, obsequi del Departament de Cultura de la Generalitat.

 

Amb l’ajuda d’aquests voluntaris s’ha aconseguit que moltes d’aquestes persones aprenents acabin parlant català d’una forma habitual i continuada.

 

Voluntaris per la Llengua és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris catalanoparlants que vulguin destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb alumnes dels cursos d'acolliment lingüístic que necessiten reforçar l’aprenentatge de la llengua. Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar als alumnes un interlocutor per poder conversar en català, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és i ha de ser, llengua d’acollida.

 

Les persones interessades a fer-se voluntàries poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament d'Amposta (Laia Subirats) al 977 70 00 57 o amb el Servei Comarcal de Català del Montsià (Isabel Obradós) al 977 70 43 71.

Servei Comarcal de Català del Montsià
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes