25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 16 de juny de 2010

Tortosa acull la Jornada de treball sobre Voluntariat lingüístic als territoris de parla catalana

La Jornada té per objectiu intercanviar experiències i buscar estratègies per millorar la implicació de les entitats i associacions en el voluntariat lingüístic.

Al llarg d’avui se celebra a Tortosa la Jornada de treball Llengua Comuna, experiències compartides que té per eix central els programes de voluntariat lingüístic que es porten a terme als territoris de parla catalana.

L’acte inaugural ha comptat amb la participació del secretari de Política Lingüística, Bernat Joan; del delegat territorial del Govern, Lluís Salvadó; de la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Marian Rojas, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.
 
En els parlaments, el delegat del Govern ha agraït a la Secretaria de Política Lingüística i al Consorci per a la Normalització Lingüística “la visió que han tingut de les Terres de l’Ebre com a cruïlla dels Països Catalans” en haver escollit Tortosa per celebrar la jornada. Lluís Salvadó ha afirmat: “Som un territori de transició i en fem bandera, la nostra identitat està molt marcada per aquest fet i per un dialecte i una cultura singulars, des d’una catalanitat desacomplexada”. Salvadó també ha afirmat que “el voluntariat lingüístic és molt important per al futur de les Terres de l’Ebre” atesa la creixent proporció de població immigrada i la seva diversitat de llengües i cultures.
 
Al seu torn, el secretari general de política lingüística ha destacat el valor de la jornada com una “idea ambiciosa per posar en comú experiències diverses”. Segons ha afegit, “això permet diferents enfocaments i crear sinèrgies per millorar el programa de voluntariat lingüístic allà on s’apliqui”. En aquest sentit, Bernat Joan ha assenyalat la importància del fet que, entre els participants, hi ha representats els diversos territoris de parla catalana. També s’ha referit al diferent grau de compromís en la defensa de la llengua, en funció dels governs de cadascun dels territoris del domini lingüístic català.
 
Pel que fa al sistema educatiu, la directora dels Serveis Territorials d’Educació ha destacat les eines que s’utilitzen per facilitar l’aprenentatge i l’ús del català entre la població immigrada i el repte que suposa adaptar l’ensenyament del català a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.
 
La jornada, està adreçada a dinamitzadors i coordinadors d’entitats, empreses i organitzacions governamentals que treballen programes de Voluntariat per la llengua i té per objectiu ser un espai d’intercanvi d’experiències que enriqueixi el funcionament dels diferents programes i al mateix temps generi recursos per implicar associacions i entitats en el voluntariat lingüístic.
 
A les diferents sessions hi participen 80 persones que provenen d’Andorra, la Catalunya del Nord, el Principat de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.
 
La Jornada s’estructura en diferents conferències. Aquest matí s'ha fet una ponència sobre cercar sinergies en el món associatiu i una taula rodona experiències de Voluntariat lingüístic als diferents territoris.
 
A la tarda es reprèn el programa amb una taula rodona de participants en el programa de Voluntariat per la Llengua, una xerrada sobre Xarxes socials existents a internet, i un espai on es comunicaran les conclusions de la Jornada.
 
La cloenda de l’acte anirà a càrrec de Paquita Sanvicén, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística.
 
Aquest és un acte organitzat per la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística.


Secertaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes